Ove jeseni, s povratkom školske godine, vratio se i koledž stil. Odjeća i modni dodaci inspirirani sveučilišnim danima, estetika američkih fakulteta, sve je to u trendu i naravno ne samo među školarcima i studentima, bilo koja od nas ove jeseni može odjenuti neki od elemenata u varsity stilu.

Stil je to koji nas podsjeća na popularnu “Tračericu”, američke college filmove i zapravo ima nostalgičnu notu, pa možda u njoj leži njegova privlačnost. Koji su glavni elementi ovoga stila? Sakoi i plisirane ili mini suknje koji podsjećaju na uniforme kakve se nose u internatima. Veste V-izreza, puloveri sa inicijalima fakulteta, šilterice, bomber i bejzbol jakne, prugaste košulje, satchel torbe koje podsjećaju na školske.

Svaki od tih komada možete spariti sa vašom uobičajenom svakodnevnom garderobom, za diskretnu podršku ovome stilu. Naravno, možete u outfit unijesti i više elemenata odjednom. Mango je ove sezone sjajno stilizirao koledž look, uz vestu V-izreza, mini suknju i balerinke. Look kao izišao iz Tračerice! Niti ostali high street dućani nisu razočarali ponudom i stylingom: H&M ima sjajne sweatshirte s logom američkih fakulteta ( Harvard, Yale…), a Zara je look školarke dočarala na buntovnički način, s blagim punk elementima.

Ako ste u potrazi za inspiracijom kako ove sezone nositi college stil, pogledajte naš izbor najboljih komada i stylinga.

Mang
Mango
H&M
Zara
Zara
Tory Burch
H&M
Mango

 

Foto: Mango, Pr