Guliver/Thinkstock

ZAŠTITITE RUKE KOD KUĆANSKIH P OS LOVA

Iako velik broj žena ne koristi rukavice prilikom rada jer smatraju da će bez njih lakše i brže obaviti posao, agresivna sredstva za čišćenje ostavljaju tragove na koži. Koristite rukavice prilikom čišćenja, a ukoliko želite dodatno zaštititi ruke, prije navlačenja rukavica napudrajte ih baby puderom, te nakon što završite, operite ruke i nanesite hidratantnu kremu za ruke.

NOĆNA MASKA ZA… RUKE

Priuštite svojim rukama opuštajuću noćnu masku barem jednom mjesečno tijekom zimskih mjeseci. Od jedne žlice glicerina, dvije žlice maslinovog ulja, jednog ocijeđenog limuna i jednog žumanjka napravite noćnu masku za ruke, nanesite ravnomjerno te potom na ruke stavite mekane pamučne rukavice. Ujutro isperite. Bit ćete iznenađeni rezultatom.

 

NEZAOBILAZNA KREMA ZA RUKE

Ukoliko su vaše ruke prirodno suhe i ispucane bez obzira na godišnje doba, birajte kreme za ruke namijenjene njezi suhih ruku, a ukoliko se radi o sezonskom problemu, svakako neka to bude hidratantna krema za ruke. Nanosite je nekoliko puta dnevno, bez obzira na to osjećate li da su vam ruke suhe ili ne. Namažite i dlanove i nadlanice, i ne štedite na količini.