Od 25. do 27. lipnja u gradu Vrlici, na obali Peručkog jezera podno planine Dinare, prvi put se održava rock festival – “Vrlika Lake Festival” na kojem nastupaju bendovi Zabranjeno pušenje i Atomsko sklonište.

Peručko jezero ove godine napokon dobiva svoj glazbeni festival nakon što je prošlog ljeta morao biti otkazan zbog pandemije koronavirusa. Ideja o organizaciji festivala postoji već niz godina, kako ističe organizator Nikola Uzun, a namjera je da se održava svake godine u istom mjesecu. 

Posjetitelji mogu kampirati na Garjaku, lokaciji festivala, uživajući u prekrasnoj prirodi i to potpuno besplatno. “Besplatnim ulazom želimo promovirati festival ovu prvu godinu, a kako smo među prvim događanjima u okruženju, nadamo se dobroj posjećenosti”, ističe Nikola.

Osim Zabranjenog pušenja i Atomskog skloništa koji nastupaju 26. lipnja, idući dan možete poslušati i svirku lokalnog benda “Promašaj”.

Uz glazbeni program, posjetitelji se mogu uključiti u brojne dodatne aktivnosti od otvaranja festivala, među kojima su turnir u odbojci, boćanju, rock pub kvizu, art radionice, ili se pak mogu opustiti uz različite projekcije. 

Stoga, ako ste tražili idealno mjesto za kampiranje koje ujedno nudi i pregršt zabavnih aktivnosti, možda je Vrlika Lake Festival upravo ono što ste čekali.

Više informacija o festivalu dostupno je ovdje

Foto: Vrlika Lake Festival