Festival tata slavi brižno roditeljstvo i potiče tate na aktivno uključivanje u odgoj djece

Status M, Roda – Roditelji u akciji, Zaklada Solidarna i Veleposlanstvo Kraljevine Švedske slave angažirane očeve i ravnopravno roditeljstvo organizacijom već trećeg Festivala tata. Ovogodišnji Festival tata započinje u ponedjeljak, 2. studenog i trajat će 3 tjedna, a zbog epidemiološke situacije održat će se online.

Festival tata prvi je takav festival u Hrvatskoj koji se obraća tatama i koji naglašava važnost brižnog roditeljstva.

Festival tata naslanja se na projekt švedskog fotografa Johana Bävmana – Swedish Dads – koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.  Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje o odgoj djece, pokretanje rasprave o važnosti uključenog očinstva s posebnim fokusom na zagovaranje uvođenja očevog dopusta.


Organizatori tom prilikom organiziraju fotonatječaj, na koji pozivaju tate da dijele fotografije na svom profilu na Facebooku ili Instagramu. U travnju će odabrane fotografije izložiti na izložbi u Makarskoj i u Zadru na Mini Makers Fairu koji će imati jedan kutak rezerviran za očeve u okviru Rodinog projekta Budi tata. Fotiće u ruke i zabilježite svoje roditeljske trenutke, a sve detalje pogledajte ovdje.

Photo by Derek Owens and Devon Divine on Unsplash