Fascinantna kultura čarobnog Maroka nepresušan je izvor inspiracije u svijetu dizajna – a kad je riječ o interijerima, marokanski tepisi postali su nezaobilazan element u uređenju doma

Svojim distinktivnim uzorcima i razigranim bojama, komplimentiraju svakom prostoru unoseći orijentalnu profinjenost koja poziva na opuštanje, a poglavito kad je riječ o predivnim tepisima brenda “Them.” 

Njihov atraktivni estetski izgled asocira na umjetnička djela apstraktnog ekspresionizma, zahvaljujući živopisnim kombinacijama boja, grafičkih oblika i uzoraka čiji su korijeni utjelovljeni u egzotičnoj berberskoj kulturi.

Kao što i sugerira naziv brenda, njegov koncept baziran je na etičkom fair-trade pristupu, budući da se tepisi koje predano i pasionirano izrađuju žene u planinskim naseljima Srednjeg Atlasa u Maroku – plasiraju na tržište bez posrednika. “One” upravo čine suštinu filozofije brenda koji želi dati novi smisao riječi “artisan”, kako kaže njegova osnivačica Marion Pelouzet.

Visokokvalitetni Béni Ouarain, Azilal ili Boujad tepisi svojim stilom i vještinom izrade reflektiraju stoljetnu tradiciju berberskih plemena koji žive na ovim prostorima, a čija je autentičnost svojedobno oduševila i velikog Yvesa Saint Laurenta. 

Uz ove tepihe, vrlo se lako, barem u mislima, u trenutku teleportirati u neki skriveni riad unutar marokanske medine. 

Kompletni izbor tepiha ovog francuskog brenda, koje je moguće ujedno izraditi i po mjeri, dostupan je na web stranici www.them.fr.

 

Foto: Them.