Prije otprilike četiri godine ekipa Hook&Cook street food festivala zauzela je jedan mali molić u Medulinu i napravila odličan gastro tulum, pridodavši tome dobru glazbu i puno nasmijanih lica. I otad je ljeto njihovo doba kada se, sada već i sve češće, očekuju njihovi tulumi gdje se pleše, dobro jede i puno smije.
Za sve vas koji još niste posjetili Hook&Cook festival, zamolila sam Marka, jednog od osnivača, da vas uvjeri zašto biste ga svakako trebali staviti na mapu ljetnih događanja.
Hook&Cook je brend koji je spojio lokalne ribare, glazbenike te domaće i strane chefove. Cilj nam je zanimljivom ponudom pronaći publiku koja razumije naš moderni pristup hrani, dobroj zabavi i probranoj glazbi. Ljudima nudimo nešto novo i drugačije jer im pokušavamo malo više približiti koncept street fooda kroz lokalne namirnice i tradicionalno ribarstvo. Ukratko, urbani i moderni gastro koncept, odlična hrana, dobra glazba i ugodna atmosfera.
Iza projekta stoje Siniša Pavlović Čiči, Marko Domgjoni, a posljednji im se pridružio Josip Urti. Trojica dobrih prijatelja na ideju su došli 2016., potaknuti nedostatkom ribarskih “fešti” koje bi privukle urbaniju i mlađu populaciju koja želi isprobati novije i malo drugačije riblje recepte.
Tako smo došli na ideju da bismo mi svoj ulov mogli nuditi na moderniji i drugačiji način publici koja to traži. Pokazalo se da je to bio pun pogodak, jer taj naš pristup je obogatio cjelokupnu gastro ponudu regije ali i šire. Naši festivali i restoran, postali su okupljalište svih ljudi koji traže nešto novo, bila to hrana ili cjelokupni H&C doživljaj, objašnjava mi Marko koji je u kreativnom timu zadužen za evente i promociju festivala.
Siniša se bavi ribolovom i ulaže u širenje održivog ribarstva kroz svoju flotu, dok se Josip brine da stvari u njihovom restoranu, koji su u međuvremenu otvorili u Puli, na adresi Ulica Sergijevaca 18, budu na visokom nivou.
Iako se svatko od njih bavi i nekim drugim projektima, kao tim funkcioniraju odlično. Tome u prilog ide činjenica što unatoč izazovima i zahtjevnosti organizacije ovakvog projekta, kao tim iznimno uživaju u tome. A uživa i sve brojnija publika koja rado dolazi na svaki od Hook&Cook evenata.
Kako im izgledaju planovi za ovo ljeto, s obzirom na to da je situacija s virusom COVID-19 baš svima uspjela pomrsiti račune, Marko mi odgovara: Zapravo je još uvijek jako teško reći kakva je sezona i stanje u ovom trenutku. Mi pratimo iz dana u dan situaciju u Hrvatskoj i svijetu vezano uz COVID-19 te je dosta teško zaključiti nešto pametno iz svega ovog. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i uputa. Naš restoran u Puli ima svoju publiku, ali daleko je to od prošle sezone. Festivali su za sada odgođeni, te nas je to i potaknulo da više uložimo ove godine u pop-up evente s kojima želimo približiti naš koncept široj publici. Zaista uživamo u tome što radimo i ne bismo željeli da ove godine ljudi ostanu zakinuti za Hook & Cook doživljaj.
Iz tog razloga ih ovih dana možete posjetiti u zagrebačkom Art parku na Ribnjaku gdje gostuju do 26. srpnja s Pop-up Taco barom. Naš resident chef, Oliver Mijić, kojeg ne treba posebno predstavljati, kreirao je 3 tacosa koja objedinjuju sva jela koja su se prošle godine bila dostupna na našim eventima i meniju. Tu su Tuna Taco, Fritto Taco od sezonske ribe i Prawn Tac-Oli od kozica.
Svi tacosi su s pažnjom napravljeni kako bi dočarali sve okuse i doživljaje Hook & Cook festivala u slasnom malenom zalogaju. Nemojte propustiti ovaj jedinstveni gastro doživljaj. Dođite probati tacose i opustite se s nama u odličnoj atmosferi Art parka, rekao mi je Marko za kraj. Više pratite putem FB eventa.