(Sin Charlie i Joe Casely Hayford poslje revije S/S 2017,  London,/Getty Images)

Jedan od najvećih britanskih modnih dizajnera svoje generacije, Joe Casely-Hayford preminuo je u 62. godini života nakon trogodišnje bitke s rakom. Britanski dizajner je sredinom 80-tih godina bio jedan od najcjenjenijih dizajnera muške i ženske mode.

Zbog svojih postignuća u svijetu mode, 2007. godine je odlikovan počasnom titulom oficira Reda Britanskog carstva.
Casey-Hayford je karijeru započeo u poznatoj londonskoj ulici Savile Row koja je poznata po vrsnim krojačima, da bi potom nastavio obrazovanje na prestižnom Central Saint Martins fakultetu.
Na stranicama i-D s kojim je Casey-Hayford dugo surađivao je prije 2 dana osvanula osmrtnica uz riječi posvete kako je dizajner ‘bez napora uklopio detaljno krojenu odjeću koja je nosiva i na cesti’.

(Charlie Casely-Hayford i Joe Casely-Hayford u backstagu revije Men S/S 2016, London/Getty Images)

Tijekom godina rada britanski modni dizajner je odijevao mnoge poznate glumce i glazbenike poput Benedicta Cumberbatcha, Jarvisa Cockera, Michaela Fassbendera i Lou Reeda. Kada je Bono, frontmen grupe U2 1992.godine bio prvu muškarac na naslovnici Voguea bio je odjeven u dizajn Joe Casely-Hayforda.
Dugogodišnji urednik GQ-a Dylan Jones rekao da je ‘Joe Casely-Hayford bio jedan od najvećih oslonaca modne industrije 80-ih godina te bio inspiracija mnogim generacijama modnih dizajnera. Njegovo ime bilo je među prvim britanskim brendovima koji su stekli globalno priznanje i mnogima će nedostajati’.