Neke od ljepših street art intervencija, instalacija i murala u Beogradu napravio je Andrej Josifovski poznatiji pod imenom Pijanista.

Prisjetit ćemo se njegove instalacije na rijeci povodom Svjetskog dana rijeka kada je izradio portret od 4000 plastičnih boca. Ovaj poznati ulični umjetnik, ujedno je i arhitekt te predaje na Arhitektonskom fakultetu kao docent, a svoj je trag na ulicama Beograda kao umjetnik ostavio kroz desetke murala. Radova i instalacija. Završio je i nižu glazbenu školu otkuda potiče nadimak Pijanista. Baš kao i njegovo umjetničko ime, i radovi koje postavlja i ostavlja na ulicama Beograda bude emocije na neke neprolazne vrijednosti. Njegov zadnji rad u paste up formi postavljen je u centru Beograda, posvećen je djedu i unuci koji svakodnevno prolaze tom ulicom, a uz njih je jedan smajli i #usrecise. S pozitivnom porukom kakva nam treba svakog dana, umjetnik zamišlja razgovor između unuke i djeda, a to želi i svakom prolazniku koji prođe pored ovog toplog uličnog street art trenutka. Kontaktirali smo Pijanistu ovom prilikom da nam pojasni ideju iza ovog rada.

Sunce je na ovom zidu našlo mesto gde će uvek biti u zenitu srećnih pogleda jednog deke i njegove unuke, koji tuda svakog dana prolaze od kuće do vrtića i nazad. Sreća je jedini smisao vremena, a ono je prolazno i zato svaki uslikani trenutak sreće znači večnost. Nije li to baš ono što u svojim srcima nose ova devojčica i njen deka i zbog čega se ovo sunce smeje od srca. Rekao bih da je baš to i u potpisu ove slike. Jedna urbana priča koja ide s početka i kraja vremena merenog sunčanim satom. Dok gledate u ovu fotografiju, zamišljajte razgovor izmedju unuke i njenog deke.

Foto: FB Pijanista