Osim što nas u Zagrebačkom plesnom centru čeka jedna zanimljiva premijera, veljača je puna predstava koje svakako vrijedi pogledati

Kako biste se u ZPC-u i dalje osjećali sigurno i opušteno, poduzete su sve propisane epidemiološke mjere. Broj mjesta je smanjen  kako bi se održao sigurnosni razmak, a prostor se redovito dezinficira. Zato se ne morate libite posjetiti jednu od repriznih izvedbi, a ako vam odgovaraju datumi, naša velika preporuka je i premijera predstave “Klima”

Što nas očekuje?

Veljača u ZPC-u započinje repriznim izvedbama predstave Individue(t) u izvedbi i koreografiji Lare Frgačić i Endija Schröttera. Na rasporedu su 2. i 3. te 24. veljače. Zatim slijede prve reprizne izvedbe predstave Sjećanje u metrima slijede 5. i 6. veljače, a nove izvedbe Škvadrina Bazena 8. i 9. veljače.

Sjećanje u metrima

“Klima”, multimedijska plesna predstava autorice i izvođačice Martina Granić pretpremijerno i premijerno od 11. do 13. veljače. Klima je dnevnik osobnih promišljanja o klimatskim, socijalnim i ekonomskim promjenama u vremenu netolerancije, tehnokracije, zagađenja okoliša i osmišljavanja života na drugim planetima.

Još jedna predstava koju možete pogledati jest Gilgameš, a to možete 16. i 17. veljače. Poistovjećujući se s glavnim likom, izvođačica Filipa Bavčević predstavu gradi na vlastitu poimanju njegova subjektivnog doživljaja.

Gilgameš

Ostatci/sjećanja autorice Maje Drobac sele se iz prostora medijateke u crnu dvoranu ZPC-a, a na rasporedu su 19. i 20. veljače. Maja Drobac kao autorica i izvođačica postavlja svoje tijelo, pokret, zabilježene misli, intervjue, slike, predmete i odjeću ne bi li prizvala sjećanja na period kada je u Indiji proučavala kulturu svećenica devadasi koje su kao čuvarice tradicije bharatanatjama utjelovljivale učenje tog plesa i glazbe. Ida Jolić i Marin Lemić izvode svoju nagrađivanu predstavu Transformeri 22. veljače, a za kraj veljače ZPC najavljuje premijeru predstave Thinking Squares, autorskog prvijenca mladih plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla Jovane Zelenović i Margarete Firinger. Sve predstave počinju u 20 sati, a ulaznice možete kupiti i/ili rezervirati online.

Naslovna fotografija: predstava “Klima”