Portal Slatkopedija, portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo, pokrenuo je akciju #recimoimhvala, u sklopu koje će, u suradnji s hrvatskim slastičarnicama, djelatnicama hitnih službi koje se planiraju vjenčati do kraja ove godine, darovati svadbenu tortu

Situacija u kojoj se nalazimo ne daje nam puno razloga za optimizam i vedrinu, a loše vijesti koje svakodnevno primamo svakako doprinose negativnom raspoloženju. 

Međutim, u danima kad se borimo za zdravlje cijele nacije i živote svih nas, u prvi su plan, potpuno zasluženo, stavljeni medicinski radnici i drugi iz hitnih služba- oni koji nesebično daju svoje stručno znanje, radeći često prekovremeno, dajući sve od sebe kako bi držali situaciju pod kontrolom.

Stoga su s portala Slatkopedija odlučili, po uzoru na predivnu priču o inicijativi #PerDireGrazie o kojoj su pisali, u suradnji s brojnim hrvatskim slastičarnicama poput M&M, Macarons, Amelie, Dolcemania, Biberon Cakes, Tortica Zadar, Dolce Vita i mnoge druge, prirediti ženama koje se ovih dana bore za sve nas, jedno lijepo iznenađenje kao znak zahvale. 

Cilj im je nagraditi liječnice i medicinske sestre, ali i magistre farmacije i farmaceutske tehničarke te žene vastrogasce i policajke koje će u ovoj, 2020. godini, sklopiti brak – svadbenom tortom. 

„Naša je svakodnevica, zahvaljujući temama o kojima pišemo, i dalje slatka unatoč gorkoj situaciji u kojoj smo se našli i koja nedvojbeno utječe i na hrvatske slastičare i druge iz najslađe industrije. No, kao i svaki put do sada, teška situacija otkrila je divne ljude i divne priče. Takva je i priča #PerDireGrazie koja nam stiže iz Italije, a koja nas je inspirirala da pokrenemo nešto slično u Hrvatskoj.“ , objašnjava razloge inicijative urednica portala i pokretačica ove akcije, Kate Bošković. 

Stoga su pozvali hrvatske slastičarnice da se pridruže njihovoj inicijativi #recimoimhvala i da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju svadbenu tortu za naše junakinje koje sada čine sve kako bi se život što prije vratio u normalu. 

“Vjerujemo u ljepšu budućnost, u budućnost u kojoj više neće biti korone, ograničenja kretanja ni otkazivanja životnih planova, među kojima su i svadbe. Vjerujemo u budućnost u kojoj će naše medicinske sestre, policajke, liječnice i ostale iz hitnih službi s osmijehom slaviti svoje vjenčanje, sladeći se pritom tortom koju im je, u sklopu naše akcije #recimoimhvala, darovala neka od naših slastičarnica.“ – optimistično završava Kate Bošković. 

Ako ste zdravstveni radnik i planirate vjenčanje do kraja godine, prije svega čestitamo, a onda vas upućujemo da se prijavite na sljedeće kontakte: kate.boskovic@slatkopedija.hr   ili 091/1990-086.