I mi smo se isprva mučili s naslovom – nije ga lako osmisliti s obzirom na temu o kojoj ćemo vam pisati u nastavku. Odlučili smo ga napisati baš onako jednostavno kakva je zapravo i ova vijest! Dakle, u svijetu je nedavno “isprintan” prvi 3D losos, i to zahvaljujući tvrtki Revo Foods.

Ova austrijska tvrtka kreirala je 3D tiskani losos s veganskim sastojcima, uključujući proteine graška i ulje algi. Time je tržište morskih plodova upravo postalo bogatije za ovaj revolucionarni proizvod. Još uvijek nismo sigurni možemo li se tako lako naviknuti na hranu printanu 3D tehnikama, ali tko nas pita. Svijet doista ide u tom smjeru, razumjeli mi to ili ne.

Austrijski start-up Revo Foods posvećen izumima hrane, tako je predstavio svoj veganski “losos sa stavom”, i to 6. ožujka u Beču tijekom degustacije. “Budućnost morskih plodova je stigla”, napisala je tvrtka u objavi na Facebooku. “Nakon bezbroj sati provedenih na istraživanju i razvoju, sretni smo što možemo objaviti kako su stigli prvi svjetski morski plodovi na biljnoj osnovi otisnuti 3D!” Revo Foods 3D tiskani losos dolazi u dvije verzije: dimljeni file i kremasti namaz. Losos na biljnoj bazi bogat je proteinima, omega 3, vlaknima i vitaminom B12. Tvrtka za izradu svojih proizvoda koristi samo 11 sastojaka, uključujući proteine graška, ekstrakte algi, biljna ulja i citrusna vlakna.

Također tvrtka je ovom prilikom izjavila kako su dobili pozitivne povratne komentare, a jedan je veganski bloger spomenuo kako ovaj losos biljnog porijekla itekako podsjeća na ribu, tako da bi vegani mogli imati “problema” s kušanjem. Pri tome je mislio na okus koji je uvjerljiv originalnom ribljem okusu što je velika pohvala tvrtki. “Sada idemo punom snagom kako bismo naše proizvode učinili dostupnima svima što prije!” Tvrtka za početak planira lansirati svoje 3D losose u Austriji tijekom kasnog ljeta ili jeseni.

 

Foto: Unsplash