Koncert grupe “Letu Štuke” održat će se u sklopu “Ljeto u MSU” na južnoj terasi MSU-a (kod tobogana), u subotu, 29. lipnja u 21 sat

Bosanskohercegovačka rock grupa Letu Štuke osnovana je 1982. godine, kad je kultura punka i novog vala u bivšoj Jugoslaviji bila na svojem vrhuncu. Prva postava grupe razišla se doduše nedugo nakon njenog osnutka, a na scenu se vraćaju tek 2005. godine na inicijativu Dine Šarana. Podršku novom okupljanju benda dao je i aranžer, producent i perkusionist  Đani Pervan (koji se u međuvremenu iz Sarajeva odselio u Pariz i postao članom nove postave Rundek Cargo orkestra). Nove pjesme i novi zvuk benda dali su jasan znak da su Letu štuke na početku nove glazbene ere. U toj aktualnoj iteraciji, svirka benda je drugačija od punka prve faze – intimna, istinita, pa i bolna. Stare glazbene karijere očito su evoluirale u nov glazbeni pristup, čime Letu štuke postaju jedan od svjetski rijetkih bendova čije novo okupljanje nakon duge stanke nije tek “money reunion”, niz koncerata za brzu zaradu, nego ono isto što je njihova muzika bila i nekad – rock and roll. I sa sadašnjim zvukom, Letu štuke u punoj su snazi, a njihovi koncerti najavljeni u raznim gradovima Europe.

Dino Šaran, frontmen grupe Letu Štuke o nadolazećem koncertu u MSU: ‘Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili poziv za koncertnim nastupom na krovu Muzeja suvremen umjetnosti u sklopu šeste sezone Ljeta u MSU. Koliko čujemo radi se o vrlo atraktivnoj zagrebačkoj koncertnoj lokaciji gdje do sada još nismo imali priliku svirati a na kojoj su već svoje koncerte imala respektabilna glazbena imena regije što je još dodatna privilegija i čast. Javna tajna je da se uvijek veselimo ponovnom susretu sa zagrebačkom publikom, a i sam grad uz kojeg nas vežu lijepe uspomene i iz kojeg je prije više od 15 godina i krenula naša glazbena avantura ima posebno mjesto u našoj biografiji. I ovog puta publici jamčimo odličnu zabavu uz naše kako već provjerene songove tako i pjesme s našeg aktualnog albuma ‘Topla voda’. Vidimo se 29. lipnja i mantramo da bude vedro i zvjezdano nebo.“

Uz koncert benda Letu Štuke, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti samostalnu izložbu umjetnice Mirjane Vodopije „Lutajući krajolik“ te izložbu  jednog od najznačajnijih njemačkih umjetnika druge polovice 20. stoljeća Sigmara Polkea “Glazba nerazjašnjenog porijekla”.

Uz izložbe, prije početka koncerta, u 20.30 sati očekuje vas i performans umjetnice Selme Banich.

Performansom NO LOVE FOR A NATION umjetnica će se obračunati sa samom sobom i s onima zbog koji si već dugo ponavlja: Izvedi to ili nastavi snositi posljedice. I pred publikom će dati riječ.

Cijena ulaznice je 85 kn.