Već dugo traje ljubav između Rokovih borovnica i nas, ne samo zato jer su, kako same za sebe kažu, najplavije i najzdravije, već i zato jer iza njih stoji duhoviti Roko s kojim vam na Facebooku i Instagramu nikad neće biti dosadno. 

Rokove borovnice u zadnjih su par godina stekle veliku popularnost i postale prava “vruća” roba u ljetnim mjesecima, a njihovi obožavatelji doslovno stoje u redu kako bi došli do svoje mjerice (uključujući i nas). Katkad se moramo podsjetiti da pričamo o borovnicama!

Možda su tako super zbog ogromne količine ljepote, ljubavi i brige koju svakodnevno upijaju sa svih strana; sretno rastu na predivnoj plantaži u Dvorancima okružene prirodom, a tretiraju se samo i isključivo s puno sunca i pažnje. A možda i nekako znaju da je Roko skroz lud za njima pa su i zato malo bolje od drugih. Roko nam je davnih dana privukao pozornost sa simpatičnim imenom brenda i zanimljivim vizualnim identitetom kojeg potpisuje ilustratorica Tena Letica. A jednom kad smo ga otkrili, nismo ga mogli prestati pratiti zbog zabavne komunikacije i zanimljivih suradnji s kojima nas svake godine iznenađuje. 

Tako nas je na prvu oduševila Rokova suradnja s uličnim umjetnicima Borisom Bare i Modulom Osam zahvaljujući kojoj sad više nikako ne možete fulati Roka jer vas zauvijek čeka na ulazu u plantažu. Također, uživali smo i u njegovim Kulinarskim avanturama u sklopu kojih su Rokove borovnice skakale po menijima poznatih zagrebačkih gastro-adresa i inspirirale chefove restorana i slastičarnica na osmišljavanje novih i zanimljivih jela s borovnicama. A da nije bilo prošlogodišnje fine suradnje s Le Kolačom, ne bi ni bilo deserta ljeta s potpisom Roberta Hromalića – a bio je to naslasniji kolač s borovnicama koji smo ikada probali.

 

Ove godine Roko je pak odlučio ubaciti Rokove borovnice u zdrave košare poznate mobilne tržnice lokalne i organske hrane Mali plac,  koje stižu do doma svakog četvrtka i petka. Ako želite naručiti Rokove borovnice u dobrom društvu s drugim sezonskim i lokalnim namirnicama odabranih OPG-ova, posjetite Mali plac do doma. I to nije sve, šapuno nam je da uskoro planira i organizirati koncert za Rokove borovnice i fora suradnju s Art parkom. Jedva čekamo!

I znate zašto još jako volimo borovnice? Jer imaju supermoći: prebogate su vitaminima i mineralima, pobjeđuju u kategoriji voća s najviše antioksidansa, skoro pa i nemaju kalorija, održavaju cjelovito zdravlje organizma, čuvaju mladost mozga, štite zdravlje očiju, poboljšavaju zdravlje srca i krvožilnog sustava, reguliraju šećer u krvi…Njihova sezona traje i dobro ju iskoristite te ih naručite doma.

 

 

Foto: Rokove borovnice