Arterija već punih šesnaest godina splitskoj publici željnoj modne avangarde nudi modne dadatke dizajnerice i vlasnice Gorane Gulišije, kao i kreacije kolega istog modnog stava.

Kultni status stekla je, osim posebnim asortimanom, organizacijom druženja i „pop-up shop-ova“ kolega dizajnera među kojima su zagrebački brand „Unaesthetik“, “Arte.” capsule koncept Lorete Gudelje, te mnogi drugi domaći i regionalni brandovi. Ovog puta pop-up suradnju nastavlja s modnim brandom MO design, zagrebačke dizajnerice Morane Krklec. Već dugi niz godina MO design sudjeluje na brojnim izlaganjima i natječajima za modne dizajnere.

Osvajanjem titule najboljeg mladog modnog dizajnera u Hrvatskoj 2012.godine u sklopu natječaja LIFT by Perwoll, postaje prepoznata od strane struke, kritike i publike. Od tada svake sezone dizajnerica stvara kolekcije koje osim putem revija predstavlja i na raznim izložbama i festivalima dizajna u regiji i inozemstvu (Fashion.hr u Zagrebu, CUBE  showroom u Parizu, Dan D u Zagrebu, Skopje Design Week, Zavod Big-mesec oblikovanja u Ljubljani, Cro Art and Craft expo u New York-u, i sl.)

U aktualnoj kolekciji jesen/zima 18/19, koja će biti dostupna i u sklopu pop-up-a u Arteriji, dizajnerica između ostalog koristi i vunu koju tehnikom filcanja izrađuju članice udruge Goranske vunarice iz Ravne gore, od odbačene ovčje vune. Time u svom radu dizajnerica isprepliće suvremeno umjetničko stvaralaštvo, tradicijske vrijednosti i ekološki korisno djelovanje.

Pop-up suradnja splitske Arterije i zagrebačkog MO designa biti će od 23. veljače do 3.ožujka, na poznatoj modnoj adresi Vuškovićeva 5 u Splitu.