Početak tjedna donio nam je neke zanimljive gastro vijesti – ove tri zapele su nam za oko

Kažu da za gastro vijesti uvijek ima prostora i tu se moramo složiti, pogotovo kad čujemo da jedan od omiljenih zagrebačkih restorana ima novi meni, da poznati hrvatski sommelier kreće u neke nove radne pobjede, ali i da omiljena zagrebačka pizzerija ima novu adresu, i to izvan grada.

Kultni zagrebački bistro predstavio ljetne novitete

Zagrebački Le Bistro pod palicom chefice Ane Grgić Tomić prije nekoliko dana predstavio je novi, ljetni meni. Kad pomislimo na ljetne delicije, prve asocijacije su osvježavajuće salate i svježe sezonske namirnice. To dobro znaju i iz bistroa jer se na novom jelovniku nalaze jela poput salate od mladoga graška i mente, usoljene tune s carpacciom od lubenice ili sladoleda od zelene jabuke i đumbira.

U novom à la carte jelovniku restorana prevladavaju morske namirnice poput ribe i školjaka, a sadrži i zanimljive spojeve sezonskog povrća, voća i začina – idealno za one koji preferiraju vegetarijanska jela.

No nisu zapostavljeni ni ljubitelji mesa i mesnih obroka. U jelovniku tako možete pronaći klasike Le Bistroa poput pečene guščje jetre s ljetnim, sezonskim twistom – u ovom slučaju šljivama. Od glavnih jela u novom jelovniku ističe se teleći kotlet s raguom od gljiva, zapečenim mladim krumpirom sa začinskim biljem i konfitiranim artičokama, kao i juneći biftek s karameliziranim korjenastim povrćem i kremastim batatom s dodatkom pržene kadulje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Le Bistro Esplanade (@lebistroesplanade)

ManO2 ostaje bez svog glavnog sommeliera

Restoran ManO2, jedna od najprestižnijih gastronomskih adresa u Zagrebu, ostaje bez glavnog sommeliera. Marko Rundek, koji je tijekom posljednjih pet godina bio ključna figura u oblikovanju vinske karte i iskustava gostiju, odlučio je krenuti novim putem. Ovu vijest potvrđuju zajedničke objave na službenim Instagram profilima Rundeka i restorana.

“Nakon više od pet godina uspješne suradnje, naš Marko odlučio je okušati se u novoj avanturi. Neupitno je obilježio jednu eru našeg restorana, no sada kreće u novu avanturu i želimo mu puno uspjeha te mu zahvaljujemo na dosadašnjem radu”, stoji u objavi.

Podsjetimo, Rundek je prije ManO2 svoje radno iskustvo gradio i u Dubravkinom putu, Dežman baru, tvrtki Put do hrane te Petoj četvrtini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Restaurant ManO2 (official) (@restaurant_mano2)

Al Dente ima novu (morsku) adresu

Zagrebačka pizzerija Al Dente proteklog je vikenda otvorila svoju prvu poslovnicu na moru. Novootvoreni restoran smjestio se u Rovinju, na adresi Nello Quarantotto bb, nudeći ljubiteljima hrane priliku da uživaju u vrhunskim gastronomskim delicijama uz šum valova izvan glavnoga grada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Al Dente Rovinj (@aldenterovinj)

Al Dente Rovinj na svom jelovniku nudi široku paletu tjestenina, uključujući i ručno rađene raviole, ali i, naravno, prepoznatljive pizze u stilu canotto – tehnici pripreme koja daje pizzi savršeno hrskavu koricu i zrakasti unutrašnjost.

Restoran je otvoren svakog dana od 11:00 do 23:00.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Al Dente Rovinj (@aldenterovinj)