Prošla su vremena klasičnih modnih ikona. Serijama su zavladale drugačije, svoje, hrabre i neponovljive ženske uloge.

Loše kritike serije Emily in Paris, između ostalog, pokazale su kako su modne ikone bazirane isključivo da luksuznim dizajnerskim outfitima, daleki stvar prošlosti. Igru vode drugačije, svoje i hrabre žene, ne samo hrabre u svojoj komunikaciji već i stajlinzima.

Ovih nekoliko uloga sa sigurnošću vlada društvenim mrežama i zahvaljujući njima serije ruše rekorde gledanosti.

The Queen’s Gambit

Beth Harmon, koju glumi Anya Taylor Joy, svakako je pobjednica ove hladne sezone kada se radi o ženama heroinama. Osim što dospijeva na vrh svojim vlastitim talentom, upornošću i inteligencijom, neovisno o tragičnoj prošlosti, Beth dokazuje i koliko je neklasična ljepota privlačna. Serija prati njene stylinge kroz dekade, a stilisti nisu pogriješili ni sekunde. Osim što je upečatljiva svojom crvenom kosom i potezom tuša na očima, cijeli look iz epizode u epizodu podiže njen retro stil.

The Crown

Nakon mjeseci i mjeseci nagađanja i iščekivanja tko će utjeloviti Princezu od Walesa u seriji The Crown, čast je pripala divnoj glumici Elizabeth Debicki. Iako je priča o Dijani kontroverzna i serija iznosi sve ono što se zna i što se razotkrilo o njenoj ulozi u kraljevskoj obitelji, njenim problemima s bulimijom i depresijom, princeza Di itekako je utjelovljenje hrabre žene.

Osim što je prkosila pravilima monarhije i zahtjevala da se njena dobrobit kako supruge i majke uzme u obzir, preuzela je ulogu dobročiniteljice kakvu nitko do tada nije imao. Naravno, ne može se omanuti koliko je vrhunski odrađen styling u seriji. Osim što su kostimografi ponovili njene legendarne lookove, i ostale kombinacije mame uzdahe za neki prošlim vremenima.

The Undoing

Nicole Kidman kao Grace Fraser. Ova HBO serija među posljednjima je privukla pažnju i prikovala publiku uz ekrane, prvenstveno zbog hollywoodske glumačke postave. Nicole Kidman jedna je od onih glumica koja naprosto vlada scenom, a zbog svoje kovrčave kose i boho stila, između ostalog, istaknula se i u seriji Undoing. Volite li je ili ne, upečatljiv dojam koji ostavlja ne možete joj zamjeriti.

Foto: Instagram @thecrownnetflix, @the.queensgambitnetflix@undoinghbo