Toplo vrijeme se nazire i uskoro ostavljamo zimu iza nas, a nadamo se i epidemiju. S tom idejom smo odabrali tri koncerta koja nas čekaju ovog proljeća.

Glazba uvijek pomaže, a ovi će nam koncerti pomoći da što prije izađemo iz hladnog perioda godine. Karte su u pretprodaji, pripremite se!

Natali Dizdar u Tvornici kulture
11.3.2022.

Nakon što je proljetos rasprodala dva koncerta u Laubi, Natali Dizdar spremna je za još jedan spektakl pred zagrebačkom publikom. Bit će to savršena prilika da Natali pred publikom izvede hitove koji posljednjih mjeseci oduševljavaju njezine fanove, poput pjesme “Kad mislim na to” ili odličnih singlova koje izdala u sklopu projekta BETI – “Slobodna” ili aktualnog “Bez ljubavi”. Natali trenutačno završava rad na dva EP-a, onaj koji će izdati u sklopu projekta BETI, te drugi, u vlastitom solo aranžmanu, ali osim snimanjima posebno se veseli upravo izlasku pred publiku i izvođenju pjesama uživo. Nakon bogate turneje po Hrvatskoj i regiji, pravo je vrijeme da se Natali opet vrati pred zagrebačku publiku.

“Veselim se ponovnom nastupu u Tvornici, a u 2022. ulazim s nekom novom energijom i optimizmom. Nadam se da nam slijede neki bolji dani, a takav dobar osjećaj želim i svima koji će biti s nama na velikom koncertu uoči Valentinova” – rekla nam je Natali.

U pretprodaju je puštana ograničena količina ulaznica po cijeni od 100 kuna, a nakon što se one rasprodaju ulaznice za koncert stajat će 120 kuna. Na dan koncerta, ako preostane ulaznica – njihova cijena bit će 140 kuna.

Porto Morto u Tvornici kulture
12.3.2022.

Mladi bend Porto Morto ima jedno od najboljih regionalnih izdanja 2021. godine pa bi bilo šteta ne promovirati ga. S novim albumom PORTOPOP dolaze u Tvornicu 12.3. i kažu da će biti spektakl. Ulaznice su 60kn u pretprodaji, a 80 kn na dan koncerta.

Franz Ferdinand u Domu sportova
25.4.2022. / Mala dvorana

Franz Ferdinand dolaze na prvi samostalni nastup, a donose i svoju vlastitu opremu i produkciju zbog čega će prva greatest hits turneja benda biti ona za pamćenje. Koncert za zagrebačke fanove događa se u sklopu Hits To The Head turneje, a prati ju album najvećih hitova kojima je bend osvojio svijet i predstavit će ih uživo na proljeće. Franz Ferdinand bez sumnje su jedan od najvećih rock bendova i glazbena institucija. Označili su svojevrsnu renesansu otočkih bendova, donijeli euforiju na plesni podij i gitarske riffove s pamtljivim tekstovima, te su svojom glazbom obilježili cijelu generaciju.

proljetni koncerti

Singl “Darts Of Pleasure” 2003. označio početak karijere, a uslijedio je mega popularni “Take Me Out” koji je eksplozivno osvojio međunarodnu publiku i svjetske festivale, te Grammy nominaciju za najbolju rock izvedbu. Sve je to bio uvod u debitantski album “Franz Ferdinand” koji se prodao u gotovo četiri milijuna primjeraka diljem svijeta, osvojio Mercury nagradu i Grammy nominaciju za najbolji alternativni album. Uslijedili su albumi “You Could Have It So Much Better”, “Tonight: Franz Ferdinand”, “Right Thoughts, Right Words, Right Action” kao i “Always Ascending”.

 

Gotovo dva desetljeća rada, milijuni prodanih ploča, mnoštvo glazbenih priznanja, te osvojeni vrhovi glazbenih top ljestvica, zaslužni su za to da su Franz Ferdinand jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice. Nakon što se singl “Take me out” upisao u rock klasike, bend je nastavio nizati bezvremenske hitove poput “Do you want to”, “No you girls”, “Walk away”, “This fire”, “Love Illumination”, “Jacqueline”, “Ulysses”, “The Dark Of The Matinée”, “Glimpse of love”, a bend ih sve donosi u Dom sportova. Na prvom samostalnom susretu sa Zagrebom, uz bok Alexu Kapranosu (vokal, gitara) stajat će dugogodišnji suradnici Bob Hardy (bas), Dino Bardot (gitara), Julian Corrie (gitara, klavijature), te nova bubnjarka Audrey Tait. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 200 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 230 kn.