Vikend kuću za odmor Tine Turner u Švicarskoj, vrijednu 58 milijuna funti, njezin će suprug Erwin Bach navodno pretvoriti u muzej s memorabilijima iz karijere pokojne pjevačice.

Prostrano imanje u Stäfi nalazi se samo 30 minuta od vile u kojoj je živjela sa suprugom Erwinom Bachom, na obali Züriškog jezera. Prema švicarskim novinama Blick i The Mirror, utočište bi se sada moglo koristiti kao muzej za izlaganje uspomena iz cijele njezine karijere. Vijest je stigla nakon što se saznalo da lokalna vlada njezinog rodnog grada u Brownsvilleu, Tennessee, trenutno planira izgradnju spomenika posvećenog Tini Turner.
Gradonačelnik Bill Rawls Jr. izjavio je nedavno za američke medije kako ima namjeru postaviti kip pokojne hitmejkerice u spomen na nju te da je već dobio potporu lokalnih čelnika.

Kip posvećen velikoj Tini vjerojatno će biti postavljen u Brownsville’s Heritage Parku, koji se nalazi nedaleko od srednje škole Carver, koju je pohađala tijekom svojih tinejdžerskih godina. “Tina je bila inspiracija cijelom svijetu… Pokazala je ljudima Brownsvillea, bez obzira gdje ste krenuli, imate svoju priču o tome gdje ćete završiti”, rekao je. U Brownsvilleu se već nalazi i Muzej Tine Turner, koji je posvećen njezinu životu i djelu. Gradonačelnik Rawls nije dao vremenski okvir niti predviđeni datum postavljanja spomenika.

Turner je preminula u svom domu u blizini Züricha u Švicarskoj prošlu srijedu, a u trenutku smrti borila se s raznim bolestima te je preminula prirodnom smrću.

Foto: Profimedia