Jedna od najvećih glazbenih zvijezda ikada, Tina Turner napustila nas je u 84. godini života. Kako prenosi The Hollywood Reporter, pjevačica je “umrla nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu, gradu u blizini Züricha”, gdje je živjela posljednjih godina. Iza sebe je ostavila nevjerojatnu glazbenu ostavštinu koja uključuje 8 Grammyja i više od 200 milijuna prodanih albuma te nekoliko filmskih uloga.

Iako njezina filmska karijera nije tako impresivna kao glazbena, uloge koje je pjevačica prihvatila pokazuju da je rođena za pozornicu. Ne treba zaboraviti da je snimila Golden Eye, pjesmu za jedan od dijelova serijala o Jamesu Bondu, a u nastavku vam predstavljamo 5 filmova u kojima glumi “Kraljicu rokenrola” koje biste trebali pogledati ako niste već.

Tommy (1975)

U britanskom mjuziklu Kena Russella, okarakteriziranom kao jedna od najpopularnijih rock opera, odnosno najznačajniji film u povijesti rock glazbe, Tina glumi Acid Queen.

 

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

Ne samo da glumi u trećem dijelu australskog akcijskog filma, Aunty Entity, već je za njega i producirala pjesmu We Don’t Need Another Hero (poznatu i kao Thunderdome).

Što ljubav ima s tim (1993.)

Biografski film temeljen na životu Tine Turner s Laurenceom Fishburneom i Angelom Bassett u glavnim ulogama, no pjevačica je jedna od scenaristica.

 

Posljednji akcijski heroj (1993.)

U produkciji Johna McTiernana Tina Turner ima malu ulogu, samo jedno pojavljivanje, i to kada gradonačelnica Los Angelesa koja razgovara s Arnoldom Schwarzeneggerom.

 

Tina (2021.)

Ovo nije dugometražni film, ali je izvrstan HBO-ov dokumentarac o životu i karijeri jedne od najvećih glazbenih zvijezda, u kojem ona igra glavnu ulogu. Savršen za podsjetiti se o kakvoj se veličini radilo, prije svega ljudskoj, a tek onda glazbenoj i filmskoj.