Iz TikTok stožera stigla je vijest kako je platforma dosegnula brojku od jednu milijardu aktivnih korisnika mjesečno.

Ovakva novost danas gotovo da i nije nemoguća, ali ono što iznenađuje te potvrđuje svjetsku popularnost ove društvene mreže je činjenica da su do te brojke došli u puno kraćem roku nego što je bilo potrebno jednom Instagramu i Facebooku.

Naime, TikToku je trebalo ‘samo’ četiri godina kako bi dosegnuo milijardu aktivnih korisnika mjesečno, što ga čini jednom od najbrže rastućih društvenih mreža današnjice.

Usporedbe radi, svim većim i dobro nam poznatim platformama trebalo je osam godina od pokretanja da dosegnu “prvu milijardu” – Facebook je tu brojku dosegnuo 2012. godine (službeno su krenuli 2004.), Instagram je taj cilj ostvario 2018. (startali su 2010.), dok je YouTube taj uspjeh dosegnuo 2013. (a platforma je pokrenuta 2005.). S druge strane, Twitter, koji je startao 2006. godine, do sada nije uspio dosegnuti brojku od milijardu aktivnih korisnika mjesečno.

Ovu vijest TikTok je podijelio i na svom blogu, ističući kako su izrazito ponosni što su brojne zajednice kreativaca, obitelji, kao i malih poduzeća pronašle svoj dom na ovoj platformi te svakodnevno upravo putem TikToka komuniciraju sa svijetom.

Fotografija: Mario Tama/Getty Images