Nakon što je istoimeni film snimljen 2019. proglašen jednim od najvećih kinohitova, ne čudi nas što je publika s oduševljenjem dočekala vijest o tome da se snima i serija. Guy Ritchie i ovdje je u ulozi redatelja, a radnja je inspirirana filmom.

U posljednje vrijeme, Ritchie se počeo odmicati od svog prepoznatljivog redateljskog stila koji možemo vidjeti u filmovima poput akcijskog krimi trilera “Wrath of Man” i vojne akcijske drame “The Covenant”, a njegov sljedeći film, “The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, čini se kao mješavina poznatog pristupa sa zaokretom. Međutim, prije nego što film stigne u kina u travnju, Ritchie ima nešto drugo u planu s “The Gentlemen”, spin-off serijom nastalom na temelju istoimenog hit filma.

Film “The Gentlemen” može se pohvaliti zvjezdanom postavom s Matthewom McConaugheyjem, Hughom Grantom, Charliejem Hunnamom, Colinom Farrellom, Michelle Dockery i Henryjem Goldingom, međutim, nećemo ih gledati u seriji. Ritchie koristi seriju za pričanje nove priče koja dijeli slično okruženje i teme s originalnim filmom, ali također slijedi potpuno novi skup likova. “The Gentlemen” serija počinje s Eddiejem Hornimanom (Theo James), koji je odveden iz vojne službe kad mu je rečeno da mu je bogati otac na samrti. Nakon očeve smrti, očekuje se da će Eddiejev stariji brat Freddie (Daniel Ings) naslijediti obiteljsko imanje, ali to nije slučaj. Umjesto toga, Eddie je proglašen pravim nasljednikom svog oca te se, između ostalog, mora pozabaviti i sumnjivim financijama koje je otac ostavio iza sebe.

Ako je suditi po onom što smo imali priliku gledati na filmu, očekuje nas dinamična radnja prepuna humorističnih i zanimljivih situacija, odličnih dijaloga i nepredvidivih zaokreta. Ova kriminalistička priča u TV adaptaciji okupila je i odličnu glumačku postavu koju uz Jamesa čine Joely Richardson, Giancarlo Esposito, Vinnie Jones, Chanel Cresswell i mnogi drugi.

Serija će na Netflixu službeno biti dostupna od 7. ožujka, a imat će samo osam epizoda. Stoga nam sve miriše na binge vikend s obzirom na to kako se već sad priča da će opravdati sva očekivanja.

Foto: Netflix, Youtube