
Serija “The Bear” već se afirmirala kao jedno od najzanimljivijih televizijskih ostvarenja posljednjih godina, a sve zahvaljujući autentičnom prikazu kulinarskog miljea, ali i izuzetno suptilnom portretiranju emocionalnih i međuljudskih dinamika unutar kreativnog kaosa suvremene kuhinje. Nakon treće sezone, koja je završila nizom potresnih trenutaka i egzistencijalnih previranja, publika s nestrpljenjem očekuje kako će se razriješiti sudbine likova koji su, iako nesavršeni, nevjerojatno ljudski i uvjerljivi
Četvrta sezona, čija je premijera najavljena za 25. lipnja na Huluu, donosi nam deset novih epizoda koje bi mogle redefinirati odnose, vrijednosti i same temeljne postavke restorana “The Bear”. Jeremy Allen White vraća se kao izmučen, ali briljantan chef Carmen “Carmy” Berzatto, lik čija unutarnja previranja i profesionalna opsesija ostaju u središtu narativa. Uz njega, ponovno ćemo gledati sjajnu Ayo Edebiri u ulozi Sydney, čija se tiha ambicija i rastuća samosvijest suprotstavljaju Carmyjevoj emocionalnoj rigidnosti.
Glumačku postavu i dalje čini dobro poznata ekipa: Ebon Moss-Bachrach (Richie), Liza Colón-Zayas (Tina), Lionel Boyce (Marcus), Matty Matheson (Fak) i Abby Elliott (Natalie), a vraća se i Jamie Lee Curtis u ulozi Donne. Radnja će se nadovezati na ključni trenutak iz završetka prethodne sezone, u kojem Carmy saznaje za negativnu kritiku iz “Chicago Tribunea”. Taj naizgled vanjski faktor prijeti destabilizirati već ionako krhku strukturu restorana, a mogao bi i otvoriti nova pitanja o održivosti projekta temeljenog na idealima savršenstva, ali i na dubokim, osobnim ranama. U paralelnoj narativnoj liniji, Sydney se suočava s vlastitom dilemom: prihvatiti prestižnu ponudu konkurentskog fine dining restorana ili ostati dijelom kolektiva koji je, iako disfunkcionalan, postao njezin dom…
Iako trailer još uvijek nije objavljen, kratki kadar najave potvrdio je da ova genijalna serija ostaje vjerna svojoj poetici minimalizma i neizrečenog. Jer sve ono što ostaje “između redaka” u seriji “The Bear” jednako je važno kao i eksplicitne dramske kulminacije koje drže neprestanu napetost u doslovno svakoj epizodi. Službeni opis četvrte sezone najavljuje priču u kojoj likovi uče kako se prilagoditi promjenjivim okolnostima i pritom jasno razlučiti što im je doista važno. Umjesto isključivog naglaska na uspjeh i izvrsnost, fokus se premješta na dublju potragu za identitetom, osobnom autonomijom i emocionalnom iskrenošću.
U svakom slučaju, serija “The Bear” ostaje jedinstveni primjer kako se žanrovski okvir, u ovom slučaju kulinarska drama, može proširiti u nešto puno složenije: elegiju o izgubljenim obiteljima, analizu suvremenog kapitalizma i meditaciju o traumi, ambiciji i oprostu. Četvrta sezona stiže na male ekrane 25. lipnja.