Jeste li čuli za digitalni wellness? Ono označava stanje fizičkog i mentalnog zdravlja u digitalno doba. To jest, digitalni wellness se referira na mjere predostrožnosti koje moramo poduzeti kako bismo regulirali i poboljšali zdravo i ispravno korištenje tehnologije. S obzirom na sve rašireniji rad od doma, svaki mjesec donosimo savjete kako poboljšati svoj psihofizičko zdravlje radeći od kuće

Među proizvodima koji su nas oduševili u tom smjeru, ovaj mjesec nam se posebno izdvojila  ERGO K860, ergonomska tipkovnica dizajnirana od strane Logitecha za bolje držanje tijela, manje naprezanja i veću podršku. Osim toga, čak će vam i pisanje ići prirodnije s ovom zakrivljenom tipkovnicom jer poboljšava držanje pri tipkanju – kosi oblik smanjuje opterećenje mišića na zapešćima i podlakticama – održavajući ruke i ramena opuštenim.

Bolje držanje, bolji rezultati

Zakrivljeni okvir ERGO K860 postavlja vaše ruke, zapešća, prste i podlaktice u prirodnije držanje, pa ćete tako primijetiti nedostatak naprezanja u trenutku kad vam se ruke kreću tipkovnicom. Štoviše, dokazano je da ERGO K860 smanjuje mišićnu aktivnost za 21 % u gornjem trapeznom mišiću, u usporedbi s tradicionalnom Logitechovom tipkovnicom bez oslonca za dlanove, a to je ključni mišić u središtu leđa koji stabilizira i olakšava kretanje ramena i vrata. Također pruža spas za zglobove jer vam drži zglobove u prirodnom i udobnom položaju, bilo da sjedite ili stojite, i to uz pomoć inovativne podrške za palac.

Tri razine udobnosti i podrške

Mekani naslon za zglob stavlja podlaktice tik iznad tipkovnice, nudeći 54 % veću potporu zglobu, dok savijanje zgloba smanjuje za 25 % .

Površinski dio: 0,5 mm pletene tkanine s izdržljivim premazom otpornim na mrlje i lakim čišćenjem koji je gladak na dodir.

Podrška: pjena visoke gustoće debljine 2 mm pruža ugodan i čvrst osjećaj koji podjednako raspoređuje pritisak.

Udobnost: 4 mm MEMORY FOAM nudi ugodno i personalizirano davanje, poboljšavajući osjećaj ugode i opuštenosti.

flash!

Ovo fluidno i ultra precizno iskustvo tipkanja, bez kompromisa u brzini i točnosti, ne bi bilo isto bez jednako neodoljivog miša. Ergo M575 Wireless Trackball uspijeva u isto vrijeme minimizirati vaše pokrete, a maksimizirati udobnost.

Ovaj bežični miš ergonomskog oblika dopušta vašoj ruci potpunu opuštenost jer za korištenje kursora, nema potrebe za kretanjem niti stavljanjem ruke u neprirodan položaj! Zato ovaj iznimno responzivan miš možete koristiti svuda jer za razliku od drugih miševa, ovaj ne trebate micati, tako da je idealan za male uredske stolove ili putovanja (kad nam i ona jednom dođu na red!).