Mnogi kaligrafi ukazuju na meditativni karakter svog posla: “Mir tog posla ispunjava cijelo biće potpunim zadovoljstvom, u kojem nas vrijeme i prostor, kao obrisano, uopće ne brinu i ne opterećuju.” (Andreas Schenk)

Ovaj je osjećaj poznat i Miri Modulu Petkoviću, slikaru, kaligrafu i jednom od prvih grafitera na hrvatskoj sceni. Od svoje 13. godine Miro se aktivno bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina. Ovaj se umjetnik izvanredno snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode – ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova.

Aplicirajući svoje umjetničko ime “Modul Osam” u raznim varijacijama, Miro je stvorio nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta. Osim što stvara sliku, stvara i njezinu podlogu pa bismo mogli reći da sprejem osim samog likovnog djela iscrtava i “platno” na kojem slika.

S vremenom je počeo temeljito istraživati kaligrafiju, istovremeno kombinirajući rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja “nespojivo”. Nakon brojnih održanih radionica, došlo je vrijeme da započne i s tečajevima kaligrafije – umjetnost lijepog pisanja rukom pomoću pera, kista, tinte i markera!

Prvi u nizu će se održati od u periodu od 4.11.-9.12.2020., u Muzeju suvremene umjetnosti, prostor Baunet. Cijena Tečaja kaligrafije za odrasle iznosi 1.200,00 kn, a sastoji se od 6 likovnih susreta i svi materijali su uključeni u cijenu. Ako vam se sviđa ideja da naučite nešto novo i drugačije, prijaviti se možete ovdje.