Kako svijetu ljepote pristupa književnica Ingrid Divković i koje su sve posebnosti njezine beauty rutine? Postoje li kozmetički proizvodi kojima beskompromisno vjeruju i što obavezno sprema u svoje torbice prije izlaska iz kuće?

To su samo neka od pitanja koja smo postavili, a odgovore čitajte u nastavku!

Kupuješ li kozmetiku preko interneta? Koji je tvoj omiljen beauty webshop?

Ne kupujem stalno, ali nije mi strano kupovati preko interneta. Izdvojila bih webshop Ecco Verde jer se tu nalazi uistinu impresivan broj proizvoda, što preparativnih, što dekorativnih. 

Tko je tvoja beauty inspiracija na Instagramu (osoba/profil)? 

Pa da vam budem iskrena, mislim da sam malo prestara za neke beauty inspiracije na društvenim profilima. Mene inspiriraju stvarne žene u svojoj cjelovitosti, ne pratim beauty blogerice niti se ne zamaram time što je “in”, a što “out” u svijetu ljepote. Osobno znam što volim, što preferiram i tome sam vjerna. Naposljetku, malo mi je i previše kad vidim količinu make-upa koju danas žene stavljaju na sebe (što na fotografijama, što uživo). Stava sam da je manje više i da bi make-up trebao biti u službi ljepote, a ne obrnuto. No svakako pratim nekolicinu dama koje svojim stavom, osobnošću i karizmom plijene moju pozornost i time su mi prava beauty inspiracija. 

Najdraži kozmetički brendovi? 

S obzirom na to da pazim kakve preparate stavljam na svoje lice, pri čemu preferiram one prirodne koji ne sadrže parabene i slične štetne sastojke, te koji nisu testirani na životinjama, za sada mi najviše odgovaraju brendovi Terra Naturi, Alverde te PuroBio Cosmetics, ali, naravno, da se u mojoj torbici pronađu i poneki proizvodi L’Oréala, Maybellinea i slično, no to su najčešće mat ruževi. 

Zaštitni znak tvog beauty looka je…?

Mislim da je zaštitni znak mog beauty, ali i životnog looka jednostavnost, ležernost te elegancija koja je vidljiva kroz moj lik i djelo. Ne bih voljela izdvajati jednu stvar na sebi jer sam stava da smo mi kompleksna bića koja kroz nijanse svoje osobnosti i vanjskoga izgleda pokazuju kako vidimo sebe, ali i svijet oko sebe. 

Omiljeni parfem?

Najdraži parfem mi je oduvijek bio Chanel “Coco Mademoiselle” i njemu ću uvijek biti vjerna jer on u potpunosti odgovara mom karakteru, životnom stilu i senzibilitetu. No da ga se ne bih zasitila, uz njega koristim još dva divna parfema jedan je Narciso Rodriguez (koji je idealan za tople proljetne dane), te savršeni Chanel “Coromandel”, koji svojom mirisnom poezijom nema konkurencije. 

Što ti je bitnije ili draže – investirati u preparativu ili dekorativu? 

U ranim dvadesetima, kao i mnogim ženama, pretpostavljam, bitnija mi je bila dekorativna kozmetika pa sam više investirala u nju, ali sada, u tridesetima, okrenula sam se preparativnoj kozmetici i zdravijem načinu života općenito, što znači da se moj odnos prema onome što stavljam na sebe apsolutno promijenio, i to nabolje. Sada to konkretno znači da su mi kvalitetni i prirodni proizvodi na prvome mjestu jer niti jedan kozmetički proizvod ne može sakriti stanje ljudskog tijela, uma i duše. 

Proizvod koji ti je promijenio beauty rutinu nabolje?

Ima ih nekoliko i svi pripadaju proizvodima za njegu kose. Jedan od njih je Dry Shampoo mog omiljenog brenda Authentic Beauty Concept, koji je s obzirom na to da puno putujem uvijek sa mnom, te Deep Cleasing Shampoo istog brenda, nakon čijeg se korištenja osjećam preporođeno u svakom smislu, i ono što mi je najbitnije to su prirodni proizvodi na čemu mi je moja kosa vidljivo zahvalna. Obožavam ABC. 🙂 

 

Što od kozmetičkih proizvoda uvijek imaš sa sobom u torbici?

Od kozmetičnih proizvoda sa sobom uvijek imam BB kremu za lice, nekoliko nijansi mat ruževa za usne te hranjivu kremu za ruke.