Rosie Huntington-Whiteley  (Photo by Raymond Hall/GC Images)

Silueta je i ove sezone u središtu zanimanja dizajnera.

Ili je opuštena i predimenzionirana te negira obrise tijela, ili je pak vrlo naglašena i precizno ga ocrtava, što definiraju brojne trendovske smjernice: pencil suknje, naglašena ramena i remenom stegnuti stru

k pa sve do raznih pojaseva i korzeta koji nošeni preko (re)definiraju čak i slojevitu siluetu. Ako ste, pak, tip koji istovremeno pribjegava udobnosti, trend nabiranja u aktualnim kolekcijama bit će savršen izbor.

Y/Project, Guliver/Getty Images

Nabiranjem tkanine te njezinim prošivanjem dobivaju se nabori koji, postavljeni na strateška mjesta, definiraju skupljanje i širenje tkanine i stvaraju forme koje oblikuju odnos odjeće s tijelom. Kada je riječ o užim kreacijama koje tijesno obavijaju tijelo, nerijetko se za prošiv koristi elastični konac. Na taj način nastaju pripijene kreacije poput onih viđenih na defileu Toma Forda. Njegove kreacije namijenjene su ženi koja ne bježi od seksepila vlastitih oblina.

Dolce & Gabbana (Photo by Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage,)

Na sličan način Dolce&Gabbana stvaraju svoje kultne cocktail haljine, ovog proljeća dodatno izazovne u transparentnim naborima tila koji ispod otkriva retro rublje. Alessandro dell Acqua za No21 nabiranje smješta vertikalno u područje od dekoltea do struka i time svojim boudoirskim svilama daje dodatnu dimenziju i ženstvenost, a isti princip nalazimo i kod Carvena i Petera Pilottoa. Diane von Furstenberg i Tory Burch uz pomoć nabiranja postižu to da haljine vjerno prate obrise tijela, dok Y Project bogatim naborima tila ulazi u konceptualnu dimenziju ovog trenda.

Nova proljetna tajna profinjenog seksepila krije se u sitnim nabiranjima, dajte im priliku da se poigraju i obrisima vašeg tijela.