Tržište dekorativnih i mirisnih svijeća iz sezone u sezonu postaje sve veće i raznovrsnije, no nama je posebno drago kada otkrijemo domaći brend koji se bavi njihovom proizvodnjom. Kod nas ih također ima sve više, a jedan koji je već na prvi pogled privukao našu pažnju bio je hrvatski brend po imenu Svijecha. S radom je započeo prije 12 tjedana, a u ovom kratkom periodu već se nametnuo izborom prirodnog materijala od kojeg su njegove svijeće izrađene, kao i mnoštvom njihovih neobičnih oblika. 

Ono što će Svijecha za sebe istaknuti kao jednu od najbitnijih informacija u slučaju ovog brenda jest to da su njene svijeće ručno rađene od prirodnog sojinog voska. Ovakve svijeće predstavljaju izvrsnu zamjenu za tradicionalne svijeće od parafina i isto tako imaju povoljniji utjecaj na zdravlje ljudi i okoliš. Sojin vosak dobiva se iz obnovljivog izvora, biljke soje, koja se može uzgojiti u velikim količinama, a osim toga vosak je potpuno biorazgradiv. Svijeće gore čisto i pri gorenju ne otpuštaju toksine, a pri njihovoj proizvodnji koriste se pamučni i drveni fitilji koji ne sadrže olovo.

Osim na materijal, domaći brend Svijecha veliku pozornost stavio je i na dizajn svijeća. Prva kolekcija koja je predstavljena ovog lipnja donosi 18 različitih modela koji su dostupni u 6 različitih boja. Palma, Bubble, Klupko, Pillar, Školjka, Afrodita, Paravel, Zvjezdica i Sfera, samo su neki od oblika Svijecha svijeća koje možete birati u sivoj, roza, smeđoj, bež, bijeloj i karamel boji.

Dizajn svijeća pažljivo je odabran kako bi one savršeno odgovarale interijeru i bile prikladne za različite prigode. Brend ih, primjerice, često izrađuje kao zahvalnice za djevojačke zabave i vjenčanja, a nama se čine i kao savršen poklon za nečiji rođendan, jer će se sigurno koristiti i uljepšati svaki dom.

Ove ručno rađene unikate naručiti možete putem Instagram profila brenda Svijecha, gdje vas očekuje još informacija o svemu.

Foto: Svijecha/Instagram