Nakon više od pola godine, sa svojim brandom CHERRY DEAR, Ema Krot Turudić izbacuje drugu kolekciju nakita pod nazivom Memory Box

Cijela kolekcija je nastala još prije par mjeseci i trebala je ugledati svjetlo dana u travnju, no zbog svima poznatih okolnosti, malo je pričekala. Kako to inače bude, jedna situacija stvori novu pa je Ema u međuvremenu dok je kolekcija čekala „čišći zrak“ upoznala Denisa Butorca koji ju je i fotografirao.

“Inače sam sklona racionalnom i logici i ne vjerujem u nadnaravne sile. Sad kada se osvrnem na cijelu kolekciju i osjećaje koji su me za nju inspirirali, nekako mislim da su ova pandemija i  potres svima nama najavljeni, samo smo trebali bolje slušati. Početkom godine me uhvatila panika, doživjela sam trenutak u kojem sam osjetila da gubim konce. Osjetila sam strah da toliko toga propuštam i da se jednog dana neću sjećati bitnih trenutaka. Još gore, da ću napustiti ovaj svijet bez da sam uživala u „sitnim“ stvarima. U cijelom vrtlogu obaveza, želja i ambicija mislim da sam zaboravila obratiti pažnju na bitno. Neki bottom line kolekcije je ”Živi u trenutku dok si još dio njega”.” kaže Ema. 

Kao i kod prve kolekcije, tema je odabrala tehniku izrade nakita. U ovoj se kolekciji pozabavila flush settingom, utiskivanjem kamena (u ovom slučaju citrina) u srebro. “Citrini su simbol tih naizgled malih i beznačajnih trenutaka i stvari koji nam znače sve na svijetu, a tehnika utiskivanja simbolizira želju za očuvanjem tih nama dragih stvari. Kod tehnike flush settinga je potrebna snaga i pedantnost pa je time idealna za osjećaj koji sam htjela prenijeti. Zamislite da želite trenutak toliko jako stisnuti i zagrliti, tako da vam nikad ne može pobjeći iz ruku. Tako nekako moje srebro „grli“ te male sjajne trenutke (citrine) i ne da im da pobjegnu.” objašnjava

Kolekcija se sastoji od 11 komada nakita – tri prstena, dvije narukvice, privjeska, nanogice, dvije ogrlice i dva para naušnica. 

Cijelu kolekciju možete pogledati na novoj web stranici , a kupovina se može obaviti putem web shopa ili Instagrama