Taman kad smo pomislili da bismo lagano mogli početi razmišljati o izlasku iz krize izazvane koronavirusom, stvari su se počele pogoršavati.

I ne samo u Hrvatskoj. Cijeli je svijet još uvijek pod velikim oprezom, a situacija, često zvana lockdown, još uvijek je na snazi. U Americi i ostatku svijeta se zato na račun toga osmišljavaju novi način prezentacije programa, a izvođači ne miruju, štoviše mnogo njih je trenutno “na virtualnim turnejama”.

Na našu sreću. Izdvojili smo 3 koncerta koja ovog tjedna možete pratiti online.

25. srpnja 2020.

Sjećate se Nellyja? Nekoć u centru glazbene pozornosti, raper Nelly uskoro obilježava 20. godišnjicu svog dijamantnog debitantskog albuma “Country Grammar”. Rođendan će proslaviti posebnim nastupom uživo, prvi put, nakon dugo vremena. Emisija će se emitirati  putem aplikacije MelodyVR koja će vam dati jedinstveno realan uvid nastupa iz njegovadoma u Los Angelesu. Koncert će biti dio njegove aktualne serije “Live from LA”. Putem aplikacije MelodyVR bespaltno će se moći pogledati na pametnim telefonima i s VR slušalicama, a bit će dostupan na zahtjev aplikacije odmah nakon prijenosa uživo.

25 do 26. srpnja 2020.

Obzirom da je morao otkazati svoje ovogodišnje izdanje, belgijski glazbeni festival Tommorrowland prilagodio se novonastaloj situaciji virtualnim nastupima zvijezda pod imenom Tomorrowland Around the World. Ovogodišnja headlinerica je Katy Perry koja će ovim povodom održati online nastup uživo krajem ovog tjedna. Za to će trebati izdvojiti nešto Eura za digitalnu ulaznicu. Više potražite na Tomorrowland.com.

Nick Cave i njegov live stream YouTube kanal

Slavni Australac je odlučio u vrijeme koronavirusa putem svog YouTube kanala omogućiti svim fanovima 24satni dnevni stream koncerata. Osim toga, možete pratiti i različite trenutke iz backstagea s Nickom Caveom, zatim pogledati intervjue te kadrove sa snimanja albuma. Vrijedi “baciti uho” na Bas Seed Teevee.

 

Foto: Christine Hahn/Tommorrowland Press