Disney je sredinom tjedna otkrio cijene za svoj novi, dugoočekivani hotel koji nudi Star Wars avanturu – a troškovi uranjanja u ovu daleku, daleku galaksiju neće biti za sve obožavatelje 

Disneyjev svjetski hotel Galactic Starcruiser posljednjih dana privlači pozornost. Tvrtka kaže da je to “najupečatljivija priča o Ratovima zvijezda ikada stvorena”, a za sudjelovanje ćete možda morati izdvojiti  i oko 6.000 dolara za dvonoćnu avanturu.

Hotel se otvara u proljeće 2022. godine, a Disney tvrdi da je riječ o “revolucionarnom novom dvonoćnom iskustvu u kojem ćete sa svojom ekipom krenuti u svoju prvu vlastitu avanturu”.

Osim efektnog izgleda hotela, koji je zapravo kruzer, u ovu je paprenu cijenu uključena i cijena za sveobuhvatnu i interaktivnu zabavu, hranu i piće te, naravno, boravak.

Ulaz u Disneyjev Hollywood Studios, dom ruba kopnene galaksije na temu Ratova zvijezda, pokušaj je Disneyja da se prilagode novoj tehnologiji, pa će tako detaljan dizajn hotele zamotati u doživljaj koji je više nalik uronjenom kazalištu nego nekakvom tematskom parku.

Ono što objašnjavaju kao tematski dio djeluje poprilično zanimljivo. Primjerice, kako prenosi The Verge, po dolasku na “terminal”, dovršit ćete svoje zemaljske zadatke, a zatim ući u lansirnu ploču koja vas odbacuje u svemir prema brodu Halcyon radi ukrcaja na glavni Starcruiser. Gornji “prozori” pokazat će vam zvijezde, kao i svemirski brod u daljini. Središnju Floridu više uopće nećete vidjeti – čarolija tehnologije potpuno će vas uroniti u prizore svemira. Čut ćete zračnu komoru, a vaša se lansirna čahura uključuje i postajete dio putovanja Ratova zvijezda.

Cilj je, i čini se poprilično realan, da se iskustvo Galactic Starcruisera doista osjeća kao da ste lik u svemiru, pa je stoga brod dizajniran za manju, intimniju skupinu putnika. Uzorak Disneyjevog itinerera uključuje aktivnosti poput treninga svjetlosnim mačem i “neočekivane” izborne trenutke iz priče koji se mogu pojaviti tijekom boravka gosta.

Iako sve zvuči kao zaista vrhunsko iskustvo, mnogi su nesretni što će ga proživjeti samo oni najbogatiji obožavatelji ovog ikonskog filma. Nadamo se da će ova tehnologija ipak kroz neko vrijeme postati dostupnija za uživanje i nama “smrtnicima”.

 

Foto: Walt Disney Company; DAVID ROARK/COURTESY OF DISNEY