BBC za nekoliko tjedana na male ekrane donosi adaptaciju popularne knjige Sve što znam o ljubavi autorice Dolly Alderton. Znamo kada točno dolazi, a stigao je i trailer!

Knjiga s poznatom naslovnicom objavljena je 2018. godine i praktički odmah postala bestseller. Na svojim stranicama donosi mnogima iz prve ruke poznatu i dirljivu priču o usponima i padovima odrastanja, a sve uz dozu samoironije, humora i nostalgije za danima s početka milenija. Ipak, nije baš sve, kako bi se reklo, fun and games. Ovaj naslov dotiče se i tema poput droge, mentalnog zdravlja te odnosa prema tijelu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dolly Alderton (@dollyalderton)

Odmak od predloška

Novinarka, voditeljica podcasta i autorica ovog memoara, Dolly Alderton, inspiraciju za roman pronašla je u vlastitom životu, a serija koja uskoro dolazi ipak se od toga malo – odmiče. Naime, televizijska adaptacija bazirana je na knjizi, ali donosi svevremensku priču o fiktivnim likovima koji se suočavaju s izazovima u različitim međuljudskim odnosima. Glavni likovi su prijateljice Maggie (Emma Appleton) i Birdy (Bel Powley) koje skupa žive te istovremeno pokušavaju izgraditi karijere i navigirati kroz svijet dejtanja, što posljedično dovodi do pucanja njihovog prijašnjeg odnosa. Ukratko, radnja, koja se zbiva 2012. godine u Londonu, donosi presjek svih najvećih lekcija koje sa sobom donose dvadesete godine.

Ususret izlasku nove serije, BBC je objavio prvi trailer koji zaista obećava. Od djetinjstva, preko odrastanja pa sve do izlazaka, spojeva, svađi i zabave. Sve to i više čeka nas u novoj coming of age seriji koja u sedam nastavaka donosi barem djelić onoga u čemu se baš svatko može pronaći. Sve što znam o ljubavi na BBC stiže 7. lipnja.

 

Foto: Instagram/ YouTube