Nakon što su ‘pomeli’ ovogodišnji Cannes svojom pojavom, ostaje nam čekati i vidjeti kako izgleda novi uradak iza kojeg stoji ‘creme de la creme’ Hollywooda

Film Bilo jednom u Hollywoodu novi je uradak Tarantina i jedan od najiščekivanijih u 2019. godini. Svoju premijeru imao je u sklopu 72. Cannes Film Festivala na kojem su Tarantino, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie imali jednu od najpamtljivijih pojava na crvenom tepihu. O njoj se pisalo danima, a ako i vi jedva čekate hrvatsku premijeru filma, imamo nekoliko detalja koje prethodno trebate znati.

Prvi je svakako činjenica da se film Bilo jednom u Hollywoodu nazina novim Paklenim šundom, radnja se odvija 1969. godine u Los Angelesu, kada cvate hippy scena Hollywooda. Brad Pitt i Leonardo DiCaprio kao Cliff Booth i Rick Dalton pokušavaju uspjeti u gradu koji se skroz promijenio. U priču ulazi i Margot Robbie kao Sharon Tate, poznata glumica koja je stravično ubijena u visokoj trudnoći, što je jedno od najpoznatijih ubojstava povezano s Manson ubojstvima. Tarantino je pisao scenarij za ovaj film 5 godina, a kako i sam dugo živi u L.A.-u, posebno je izrazio koliko se veselio izlasku ovog filma.

Osim toga, u filmu uloge imaju i nedavno preminuo glumac Luke Perry, ali i Dakota Fanning te Lena Dunham, zvijezda HBO serije Girls. Tarantino je pozivao novinare na svojim društvenim mrežama da ne otkrivaju previše o filmu kako ga ne bi upropastili onima koji će ga tek pogledati. Koristio je hashtag #NoSpoilersInHollywood.

Ako niste znali, ovo je i prvi put da se Leonardo DiCaprio i Brad Pitt, dva najpoželjnija muškarca filmske industrije zajedno pojavljuju na velikom ekranu. A uz prelijepu Australku Margot Robbie, sam cast već je dovoljan razlog za pogledati film.

Cijela priča navodno je nadahnuta prijateljstvom Burta Reynoldsa i Hala Needhama te njihovim stvarnim životom, a prve recenzije već su objavljene. Bilo jednom u Hollywoodu tako je već prozvan jednim od najboljih uradaka Quentina Tarantina. Jedva čekate pogledati ga, zar ne?

Foto: Getty Images / Screenshot