Zna se koja je najiščekivanija revija u Londonu – ona s potpisom Burberry. Evo što morate znati o njoj.

Na Tjednu mode u Londonu Burberry, točnije Ricardo Tisci, predstavio je novu viziju za proljeće 2020. i napravio pravi show. I to doslovce jer sredinom modne piste nalazili su se predimenzionirani bijeli zvučnici iz kojih se čula rave glazba. Reviju su nosile najpoznatije ‘it’ djevojke manekenske scene – Kendall Jenner, koja je samo za ovu prigodu postala plavuša, Bella Hadid, Gigi Hadid, Irina Shayk i na ugodno iznenađenje mnogih – Agyness Deyn, nekadašnje zaštitno lice Burberryja.

Tiscijeva stilska naklonost viktorijanskom doba preslikala se na bijele čipkane haljine, nježne nijanse, gotičku transparentnost i slojevitost, rese, korzete i puf rukave, a sve je bilo isprepleteno s komercijalnim elementima. Tako smo mogli vidjeti Burberry logotipove na detaljima odjeće poput kragni ili marama, a Tisci je najavio i novi trend – oversized šilterice.

50 nijansi sive, kao i one bež, učinile su kolekciju poželjnom među minimalisticama i ženama koje traže nenametljive poslovne kombinacije. Nakon neutralne rapsodije red je došao na print modele i sportski chic, te pokoji glitter moment. Od detalja na reviji svakako su se istaknule i Burberry ‘bandage’ cipele, kao hipsterski natpisi ‘I am a Unucorn’.

Prvi red vrvio je zvijezdama poput glazbenica Dua Lipa i FKA Twigs, a među gostima bile su i Naomi Campbell, Lily Aldridge i Carla Bruni. Fotografiranje gostiju prije revije osmišljeno je na velikom crno-bijelom wallu s Burberry natpisom. Nova Burberry revija daleko je bila od onih kakve smo mogli gledati za vrijeme Christophera Baileya, ali ova Tiscijeva proljetna vizija pametna je, jasna i itekako poželjna.

Cijelu reviju donosimo vam u galeriji!

Foto: Getty Images