Kada se radi o pripremi dobre azijske street food ponude, Vid Nikolić ne miruje. I drago nam je da je tako jer mu redovito polazi za rukom stvoriti šarmantna gastro mjesta kojima se uvijek rado vraćamo.

Ovog puta odlučio se maknuti iz centra gdje se već nešto više od dvije godine nalazi super uspješan SOI fusion bar koji je osmislio s kolegom, koktel majstorom Vedranom Gulinom. Naime, početkom lipnja, na adresi Trg Ivana Kukuljevića 5 ,otvorio je TORI street food, usudimo se reći “raj” za ljubitelje ukusne, brze, azijske klope. Evo što nam je rekao o svom novom gastro projektu.

Špansko je konačno dobilo dobar azijski street food, je li to – to što mu je nedostajalo?

Nadam se da jest (smijeh). Po reakcijama ljudi rekao bih da im je svima jako drago što smo otvorili u ovom dijelu grada. Zapadni dio grada je bio logični potez u smislu širenja azijskog street fooda, jer je to veliki dio grada i populacije, s relativno slabim izborom hrane, pogotovo za dostavu.

Koliko je bilo izazovno pokrenuti novu gastro priču u Španskom?

Lokal je bio već djelomično namješten, tako da samo preuređivanje nije bilo zahtjevno. S obzirom na to da sam već uhodavao 8 – 9 lokala u zadnjih pet, šest godina, tehnički mi nije bilo komplicirano to pokrenuti.

Koliko se Tori razlikuje od tvojih dosadašnjih projekata te onog što imamo prilike kušati u recimo SOI fusion baru?

Ne razlikuje se uopće. Koncept je klasični azijski street food, s jelima koje radim već nekoliko godina, i koje sam više puta usavršavao ili nadograđivao. Krenuo sam s poznatim bestsellerima, a s vremenom će se to mijenjati.

Što možemo očekivati na Tori jelovniku?

Na jelovniku trenutno imamo bao bunse, noodlese, nekoliko rice bowlsa i dva deserta. Većina jela će biti stalno na meniju, a s vremenom ću ubacivati nova, više orijentirana na street food. Naravno, prve u planu su gyoze i ramen, a bit će tu i noviteta, kao sto je Bibimbap, Vindaloo, Bulgogi beef i slično.

Kakvom ambijentu se nadamo mi koji još nismo bili u posjeti?

Minimalistički i ugodan. Planiramo terasu vani s 12-16 sjedećih mjesta, koju bi uskoro trebali postaviti. Za sada unutra imamo samo šank sa sedam stolica, ali gosti vole sjediti za šankom i gledati kako pripremamo hranu.

Što nam preporučuješ kao chef?

Karaage bun i Tuna lobster poke, Sticky rice s mango sorbetom. Naravno sva jela su za preporuku, ali ova kombinacija je bestseller.

Foto: TORI street food