Nedavno je u Zagrebačkom inovacijskom centru održan ICT Supergirls, gdje se okupilo oko dvjestotinjak sudionica

Konferenciju su službeno otvorili predstavnici ZICERa, tvrtke Lemax i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Karizmatična i vječno nasmijana voditeljica Blanka Lasić nakon tople dobrodošlice je uvela sve prisutne u peti po redu ICT Supergirls event.

U prvom dijelu predavanja na pozornicu su zakoračile žene iz Lemaxa: Monika Čabraja, Ana Klopović, Marlena Pavić i Ana Đukić te podijelile iskustva koja su ih oblikovale u super cure ICTa. Pozitivne i simpatične nasmijale su publiku do suza pričama o putu koji ih je doveo u IT industriju.

Nakon predavanja, idejna začetnica “ICT Supergirls” eventa u Hrvatskoj Nataša Kapov Kostovski predstavila je mentorski program “You can do IT”. Radi se o inicijativi koju je pokrenula kako bi pomogla djevojkama da se bolje upoznaju s mogućnostima i izazovima poslovnog svijeta, s naglaskom na zanimanja iz ICT sektora. Za sudjelovanje u programu potrebno je poslati svoj CV i motivacijsko pismo na ictsupergirls@lemax.net.

Nakon snack-breaka i pauze za networking uslijedio je drugi set predavanja sa četiri nove inspirativne žene koje su podijelile svoju priču. Prva među njima bila je Kristina Šaško, product managerica i food blogerica. Svoje predavanje nazvala je ”Isprike su za dječake”, a naučila nas je upravo to. Iako je to otkrila na teži način, nakon što se našla u teškoj životnoj situaciji, oči u oči s opakom bolesti, upravo to ju je potaknulo da se ohrabri, ostvari svoje ideje, i radi ono što je oduvijek sanjala. A to je poručila i okupljenima – da krenu za svojim snovima.

Nakon nje uslijedila je Marina Grljušić, voditeljica prodaje i podrške, koja je u svom predavanju simboličnog naziva ”Od života u malom selu do krojenja urbanih vizura svjetskih gradova” otkrila kako je od malenog mjesta na Pelješcu izgradila zavidnu karijeru.

Marijana Šarolić Robić, odvjetnica i predsjednica udruge Professional women’s network koja promiče poslovnu izvrsnost te rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, otkrila je ”Zašto je dobro reći naglas svoju ideju”.

Posljednja od predavačica bila je Riana Petanjek, novinarka i TV voditeljica. U svom predavanju pod nazivom ”Imaj hrabrosti imati mu*a” podijelila je zanimljivosti iz svog života. Strah će uvijek biti prisutan, rekla je, ali ako se bojimo znači da nam je stalo do toga što radimo. I to je ono što je važno zapamtiti.

Kraj inspirativnih predavanja označile su tri najjače komičarke iz stand-up svijeta. Svima poznata Marina Orsag najavila je dvije komičarke – Dragitzu Raštegorac i Vlatku Mifku, a i sama je iskoristila priliku da u svojim najavama nasmije sve okupljene, kao što to inače radi.