Sunčane naočale su modni dodatak bez kojega ne možemo zamisliti ljeto, a ove godine trendovi su posebno zanimljivi. Evo što će se nositi ove sezone!

Ženske sunčane naočale ovoga ljeta dolaze u različitim i pomalo neočekivanim oblicima. Dok se jedne oslanjaju na estetiku iz dalje i bliže prošlosti, druge dolaze u nešto suvremenijoj, pa čak i futurističkoj izvedbi. Donosimo 5 trendova za 2022. godinu!

Sportski chic

Da, ovaj model se stvarno vratio. Nekoć rezerviran za bicikliste, odbojkaše i ostale sportaše, shield okvir sada je ponovno u modi i nose ga najveće trendeseterice. Primjer? Kim Kardashian i sestre Jenner, Bella Hadid, Dua Lipa i, ako možete vjerovati, Nicole Kidman. Ovaj model sunčanih naočala bio je hit početkom milenija, što znači da je ovo još jedan Y2K trend koji nismo uspjeli izbjeći. Ako imate stari par sakriven negdje u ormaru, sada je vrijeme da ih izvadite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Bez okvira

Nastavljamo u milenijskom tonu. Naočale bez okvira još su jedan trend iz nultih godina, a mnogi će se sjetiti kako su ih uspješno nosile Britney Spears, reperica Eve ili jedna od ikona tog doba – Anastacia. Danas ih obožava možda najpopularnija it djevojka danas, Hailey Bieber, koja bira jednako tako popularni – ovalni oblik.

Neobične

Koliko god svi pratili trendove, furanje svog filma uvijek je u modi. Isto vrijedi i za naočale koje vrlo lako mogu postati umjetničko djelo na licu. Šarene, iznimno debeli okviri ili neuobičajena boja stakla samo su neki od načina na koje možete privući pozornost. Nama se sviđaju mačkaste sunčane naočale u retro izvedbi koje bira Anne Hathaway.

Avijatorice sa staklima u boji

Dobro poznati i voljeni oblik sunčanih naočala ove sezone dolazi u varijantama koje uzimaju u obzir postojeće trendove. Prema tome, u skladu sa shield trendom pravilo glasi – što veće avijatorice, to bolje. Također, stakla su obavezno u boji, po mogućnosti u nijansama smeđe i narančaste kako bi se ostvario look à la sedamdesete, čiji revival još uvijek traje.

Kristen Stewart
Pravokutne

Možda najbolji izbor za minimalistice. Izduženi kockasti oblik jednostavan je, a opet dovoljno kul da bi završio na listi ovogodišnjih hit modela sunčanih naočala. Ne očekujemo da će izaći iz mode tako skoro pa se možda isplati uložiti u kvalitetniji par.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie)

 

Foto: Frazer Harrison/ Pascal Le Segretain/Getty Images/ Instagram