Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije traje sve do 15. prosinca, ali u nešto drukčijem, online izdanju radi trenutne pandemije koronavirusa

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije te se održava redovito već 23 godine. Cilj ovog seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti.

Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja koja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde i ljudskih prava.

Ovogodišnji Eko-seminar se iznimno u cijelosti održava online preko platforme Zoom te je otvoren za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavaju zbog ograničenosti platforme).

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19.30 sati, sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave. Ako vas zanimaju teme poput eko-aktivizma, negativnog utjecaja prometa na okoliš, kakve će COVID-19 ostaviti posljedice, ili kako smanjiti otpad, proučite detaljan program ovdje.

 

Fotografija: Unsplash