Ljeti kožu moramo tretirati drugačije. Slijedi nekoliko prijedloga kako to učiniti, koje proizvode zamijeniti i što dodati u svakodnevnu beauty rutinu.

Kao što odjeću zamijenimo s onom lakšom i prozračno, ljeti isto tako moramo tretirati svoju kožu i tijelo. U nastavku donosimo nekoliko must have koraka koje predlažemo da učinite u svojoj kupaonici.

1. Dnevna krema sa zaštitnim faktorom – iako bi je trebali koristiti cijele godine, ako to ne činite, molimo vas da učinite sada. Odaberite onu lakše teksture koja ne masti kožu i ne začepljuje pore te paralelno ima i anti-age učinak. Ili odaberite toniranu kremu s faktorom.

2. Temeljito čišćenje lica – znoj i prljavština definitivno se pojačano primaju za lice na visokom temperaturama. Zato obavezno napravite jutarnje i večernje čišćenje lica ljeti. Najbolji su nježni proizvodi za pranje lica koji će skinuti svu prljavštinu, ali i osvježiti vas.

3. Ruževe zamijenite sjajilima – ruževe za usne ostavite za zimu, a ovih dana sa sobom ponesite sjajilo. Osim što će pridonijeti prirodnom izgledu vašeg lica, sjajila su se vratila na velika vrata. Odaberite one ugodnog mirisa i dodatno ćete uživati noseći ih.

4. Nosite vodootpornu maskaru – nitko ne želi ‘panda look’, kako zimi tako ni ljeti. Kako ne biste riskirali koristite vodootpornu maskaru, a onu u crnoj boji zamijenite onom u smeđoj ili nekoj jarkoj nijansi. Bit ćete drugačije od drugih.

5. Zaboravite da vaš zimski parfem postoji – ne i ne, ne možete nositi težak zimski parfem ljeti. Spremite ga na policu dok ne stigne jesen, a koristite onaj koji odgovara toploj sezoni. I nemojte ga nanositi previše, nitko ne voli oblak parfema u ovim danima.

Instagram @giorgiatordini @glossier @allure