Nakon što ste završili sa serijom “Succession“, koja vas je zarobila svojim mračnom humorom, dramom i intrigama unutar moćne obitelji Roy, možda se pitate što biste mogli gledati sljedeće.

Ako su vam zanimljive serije s kompleksnim obiteljskim dinamikama i političkim igrama, evo nekoliko prijedloga naslova koji bi vam mogli privući pozornost:

House of Cards

“House of Cards” je američka politička trilerska serija smještena u Washingtonu, D.C. Prati nemilosrdne ambicije demokratskog političara iz Južne Karoline Franka Underwooda i njegove jednako ambiciozne supruge Claire. Frank se, nakon što nije izabran državnim tajnikom, odlučuje osvetiti svima onima koji su ga izdali.

The Sopranos

Pilot-epizoda serije “The Sopranos” izašla je 1997. godine, a serija je premijerno prikazana na HBO-u u Sjedinjenim Američkim Državama 10. siječnja godine 1999. “The Sopranos” se smatra jednom od najboljih televizijskih serija svih vremena. Serija prati Tonyja Soprana, talijansko-američkog mafijaša sa sjedištem u Sjevernom Jerseyu, koji pokušava uskladiti svoj obiteljski život s ulogom šefa obitelji Soprano. Pateći od napadaja panike izazvanih tjeskobom, nevoljko se uključuje u terapije s psihijatricom Jennifer Melfi.

Billions

“Billions” je, možemo reći, starija sestra “Successiona”. Smještena uglavnom u New Yorku i Connecticutu, serija prikazuje menadžera hedge fondova Bobbyja Axelroda (Damian Lewis) dok akumulira bogatstvo i moć u svijetu visokih financija. Axelrodove agresivne taktike često privlače pozornost američkog tužitelja Chucka Rhoadesa (Paul Giamatti). Rhoades je temeljen na Preetu Bharari, američkom tužitelju za Južni okrug New Yorka na Manhattanu u mandatu od 2009. do 2017., a serija je inspirirana stvarnim federalnim gonjenjima financijskog kriminala.

La Casa De Las Flores

“La Casa De Las Flores”, meksička crnohumorna dramska serija, istražuje živote disfunkcionalne obitelji povezane s prestižnom cvjećarnicom i oslabljenim kabareom, oba nazvana “Kuća cvijeća”. Stvorena je od strane Manola Cara, a radnja serije uglavnom se vrti oko složenih dinamika unutar obitelji. Serija je okarakterizirana svojim satiričnim pristupom društvenim normama i tradicijama, kao i istraživanjem složenih obiteljskih odnosa.

Industry

“Industry” je televizijska dramska serija koju su kreirali Mickey Down i Konrad Kay. Serija prati grupu mladih diplomaca koji se natječu za stalne pozicije u Pierpoint & Co, prestižnoj investicijskoj banci u Londonu. “Industry” ima sličnu razinu spletki, laži i prijevara kao i “Succession”, ako ne i veću. Umjesto praćenja obiteljske medijske dinastije, serija je usredotočena na živote pripravnika koji rade u investicijskoj banci u Londonu. Harper (Myha’la Herrold), protagonistica priče, učinit će sve da dokaže svoje mjesto. Njezina glad za uspjehom potpuno je izražena tijekom prve sezone, koja prati glavne likove kroz dane koji prethode smanjenju radne snage. Druga sezona otkriva tko je prošao te kako se svi likovi nose sa svojom sudbinom.

Arrested Development

“Arrested Development” prikazuje priču o bogatoj obitelji koja je izgubila sve, a jedan sin nema izbora osim da ih sve drži zajedno. Serija prati sebičnu i plitku obitelj iz Orange Countyja čiji su članovi otuđeni jedni od drugih zbog bogatstva te moraju naučiti kako se slagati u iznenadnom nedostatku istog.

 

Foto: @succession.hbo