Serija od šest epizoda temelji se na memoarima Stevea Jonesa iz 2018., režirat će je i producirati oskarovac Danny Boyle, a ni glumački postav nije za odbaciti

”Zamislite da s prijateljima provalite u svijet serija ‘The Crown’ i ‘Downton Abbey’ i počnete vrištati svoje pjesme i iskazivati bijes”, izjavio je Danny Boyle, nagrađivani redatelj filma Trainspotting i tako komentirao navode da će producirati novu seriju o pionirima punka. „Taj trenutak su se britansko društvo i kultura zauvijek promijenili. To je bila točka detonacije za britansku uličnu kulturu, kada su obični mladi ljudi dobili pozornicu, iskalili svoj bijes i stvorili svoju modu, i svi su morali gledati i slušati ih. Svi su ih se bogme i bojali, ali su ih slijedili. Sex Pistolsi. A u centru svega, mladi šarmantni nepismeni kleptoman, heroj vremena – Steve Jones.”

Četiri originalna člana Sex Pistolsa Paul Cook, Johnny Rotten, Steve Jones i Glen Matlock stižu na konferenciju za novinare u Club 100 u središnjem Londonu, 18. ožujka 1996.

Jednostavnog naziva”Pistol”, serija označava povratak na FX Network za Boylea, koji uopće ne sumnja da će serija biti hit. Tim koji radi na seriji nije ništa prepustio slučaju pa tako glumački postav čine Toby Wallace kao Steve Jones, Anson Boon kao John “Johnny Rotten” Lydon, Louis Partridge kao Sid Vicious, Jacob Slater kao Paul Cook, Fabien Frankel kao Glen Matlock, Dylan Llewellyn kao Wally Nightingale, Sydney Chandler kao Chrissie Hynde, Emma Appleton kao Nancy Spungen i Maisie Williams kao punk ikona Jordan.

The Sex Pistols, EMI studios, 1976.

Prema Jonesovim memoarima, “Pistol” se seli s imanja u zapadnom Londonu, u međunarodnu kontroverzu koja je nastala izdavanjem “Never Mind the Bollocks”, koja se često navodi kao jedan od najutjecajnijih albuma svih vremena. Njihov singl “God Save the Queen” zabranio je BBC zbog ”vrijeđanja monarhije” i istovremeno dosegao 1. mjesto britanske ljestvice NME. Vjerujemo da što više znate o pričama koje kruže oko ovoga benda, to ćete više htjeti pogledati ovu limitiranu seriju, no morat ćemo se načekati – sa snimanjem kreću, prema trenutačnim procjenama, krajem ožujka.

 

Fotografije: Reuters, Guliver Images