Porsche i TAG Heuer udružili su snage i kao proizvođači ekskluzivnih proizvoda imaju namjeru zajednički pristupiti sportskim natjecanjima, ali i razvoju proizvoda

Kao prvi korak partneri su predstavili novi sat, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph. Ovu suradnju najbolje opisuje Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za prodaju i marketing u društvu Porsche AG, koji kaže kako oba branda imaju autentično nasljeđe te svojim kupcima pružaju jedinstvena životna iskustva i ostvarenje snova.

Pokretači ovih brendova imali su slične naume; Edouard Heuer je bio odgovoran za prvi proizvedeni kronograf, a Ferdinand Porsche konstruirao je novi električni motor u glavčinama kotača. Upravo ova postignuća zauvijek su promijenila njihove živote i postali temelj današnjeg partnerstva.

Partnerstvo je počelo davnih dana i to na trkaćoj stazi kada su Porsche i TAG Heuer zajednički razvili i proizveli TAG Turbo Engine koji je omogućio McLarenovom timu da osvoji tri uzastopna F1 svjetska naslova. Obostrano povjerenje i nastavak uspješne suradnje dokazuje i TAG Heuer koji se nalazi u ulozi globalnog partnera na Porscheovim okupljanjima i skupovima ‘klasika’.

Tenis i golf još su jedna zajednička ljubav ovih brendova. Glavni teniski događaj je Porsche Tennis Grand Prix u Stuttgartu čiji je Porsche organizator još od 2002. godine. TAG Heuer odlučuje, događaj koji je više puta proglašen najpopularnijim turnirom u svojoj kategoriji, pratiti kao službeni partner za satove i kronografe. Od 2015. Porsche je glavni sponzor turnira Porsche European Open, dok će ove godine i TAG Heuer, po prvi put, biti prisutan kao partner.

Strast kao glavna poveznica ova dva brenda danas rezultira novim satom TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph čiji je izgled oduševio; brojčanik koji podsjeća na asfalt stvoren je posebno za ovu prigodu te izražava strast prema cesti, dok arapske brojke podsjećaju na brojeve ploče s instrumentima Porscheovih sportskih automobila.