Stigla nam je jedna nova slikovnica, slikovnica “Čudnovati ples” koja uči djecu kako se nositi s osjećajima tuge i nezadovoljstva, ali iz nje će lekcije izvući i oni nešto stariji 

U ovoj slikovnici glavni likovi koriste “čudnovati ples” kako bi se nosili s osjećajima tuge i nezadovoljstva te kroz njihove priče ova slikovnica uči djecu kako se nositi s tim teškim emocijama. Uzroci nezadovoljstva i tuge su glavne teme razrađee u četiri povezane priče. Tema prve priče je gubitak člana obitelji – bake; Tema druge je bolest kućnog ljubimca; Tema treće je nezadovoljstvo školom; Tema četvrte je briga o onečišćenju planete, Zemlje. Ples opisan u slikovnici je pojednostavljena verzija plesa koji potiče s Dalekog Istoka.

“Potaklo me da napišem slikovnicu to što su me mnogi ljudi pitali o raznim oblicima relaksacija pogotovo u zadnje vrijeme kada  su ih stisnuli problemi kao što su korona, potres, financije i drugo. Ples je jedna vrsta relaksacije i meditacije bliska djeci ali i odraslima koji se teže opuštaju i izbacuju misli iz glave.” rekla je autorica Martina Omejec koja kaže da joj je samoj ples pomogao dok se borila s autoimunom bolešću.

“Knjižica je napisana jednostavnim jezikom kako bi je djeca lakše razumijela ali bi i odrasli iz knjižice trebali dobiti malo dublju poruku o tome kako se ne treba koncentrirati na određene stvari koje nas muče nego se probat opustiti i izbaciti sav višak misli iz glave kako bi imali mogućnosti i mjesta za nove ideje.” kaže Martina.

Slikovnica je izdana u suradnji s knjižarom BOOKARA j.d.o.o. i Habilitacijskom Udrugom SILAB. Doprinos od prodaje ide Udruzi koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju – SILab

Više potražite ovdje