Iako je većini nas u navici automatizmom otići na adrese popularnih high street brendova, domaći kreativci nude divne komade koji osim što su posebni i drugačiji, pomažu da izgradimo nešto održiviji pristup modi.

Naime, uložiti u kvalitetne komade uvijek je bolja opcija od kupovine prolaznih trendova, a u ponudi domaćih dizajnerskih imena pronašli smo odjevne predmete i detalje različitih cjenovnih raspona, stoga ne sumnjamo da ćete s lakoćom pronaći nešto za sebe.

U nastavku smo izdvojili pet fora komada koji su osnova svake garderobe, pa krenimo redom:

Blejzer

Što više reći o blejzeru, a da već nismo. Radi se o multifunkcionalnom modnom komadu koji već odavno nije rezerviran samo za muški ormar. Nosimo ga na sve i u svim prigodama – od opuštenih dnevnih, pa sve do formalnih ili večernjih izlazaka. Domaći brend KLISAB poznat je po patchwork tehnici, ali i zanimljivim oblicima koji kradu pažnju. Nama je upravo takav blejzer zapeo za oko, a riječ je o modelu iz recentne kolekcije. Blejzer dolazi u bež boji i upotpunjen je asimetričnim, voluminoznim volanima. Ovaj model možete kombinirati na šire ili uže hlače, a nisu isključene niti uske minice. Za što god se odlučili, jedno je sigurno – nećete proći nezapaženo.

Kaput

Bez kaputa ne možemo zamisliti zimu. Jedan od razloga je onaj praktičan, a to je da volimo biti toplo ušuškani, a drugi se tiče stila. Naime, dobar kaput nosi cijelu kombinaciju koja može biti u potpunosti klasična i minimalistička, a model koji savršeno odgovara opisu pronašli smo u A’marie ponudi. Kaput dolazi u nježnoj nijansi vanilije te je prošaran smeđim tonovima, a kao fora detalj istaknuo se je prepoznatljiv ovratnik koji se može pronaći i na još pokojem modelu iz ponude brenda.

Haljina

Vjerujemo da će se sve žene, bez obzira na to koji stil preferirale, složiti da je haljina neizostavan dio garderobe. Mi ovog puta glasamo za sanjiv model domaće dizajnerice Marije Kulušić koja se krije iza istoimenog brenda. Naime, haljina koju smo odmah poželjeli u kolekciji dolazi u nježnoj žutoj boji, ali je specifična po tome što je ručno bojena, dok su motivi na haljini rezultat upotrebe raznih objekata. Iako ovu haljinu uglavnom nosimo u posebnim prigodama, nitko nije rekao da ne može zaživjeti i u dnevnim varijantama.

Čarape

Možda neočekivano, ali čarape doista jesi ključan detalj naše garderobe, zar ne? Šalu na stranu, radi se o fora detalju koji može podići svaku casual kombinaciju i podariti joj element zaigranosti. Nama se sviđa retro model domaćeg brenda lunilou koji dolazi u bijelo-plavoj kombinaciji. Već ga možemo zamislit kako „viri“ iz tenisica i outfite pretvara u cool stilske priče.

Kombinezon

Iako su mišljenja o tome je li kombinezon praktičan ili ne podijeljena, mi ipak glasamo za ovaj odličan modni komad. Model koji nam se posebno svidio pronašli smo u posljednjoj kolekciji dizajnerice Anamarije Ricov, a radi se o crnom komadu koji je podignut s detaljima volana i igrom tkanine. Idealan je sve posebne prigode, a i sjajno se kombinira s različitim bojama modnih dodatka. Mi predlažemo da nosite upečatljive salonke ili sandale te statement nakit.

Foto: Klisab, A’marie, Anamaria Ricov, Marija Kulusic