Park prirode Piva vjerojatno nije većini među poznatijim turističkim lokacijama. No ako se nazivate avanturistom i zaljubljenikom u netaknute prirodne ljepote, velike su šanse da za njega znate. A sada s nama otkrijte jedan od najljepših smještaja koji se tamo može pronaći – Etno selo Izlazak

Crnogorski park prirode Piva, jedan je od najljepših prirodnih dragulja s kojim se mnogi još nažalost nisu upoznali. Nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Crne Gore, ispresijecan kanjonima Tare, Komarnice, Sušice, Vrbnice i Pivskog jezera, okružen planinskim masivima Durmitora, Maglića, Volujaka, Pivske planine i Vojnika. Zbog toga sadrži veoma raznovrstan reljef stvoren za višednevno istraživanje, a čije su najvažnije karakteristike planinske površine s bogatim pašnjacima i šumama, duboko usječeni gorostasni kanjoni Tare, Pive i Sušice i planinska jezera (Stabanjska i Trnovačko).

etno selo izlazak

Jedno od najstarijih sela koji se mogu pronaći na toj poziciji jest selo Rudinice, a koje se prostire samom granicom kanjona Pivskog jezera. A na samoj granici te granice nalazi se bajkovito obiteljsko imanje, koje iako u njihovom vlasništvu već preko 200 godina, može se posjetiti tek unatrag nekoliko godina. 

etno selo izlazak 5

Etno selo “Izlazak” ime je dobilo po mjestu na kojem se nalazi. “To mjesto su tako nazvali, ili je možda i samo sebi dalo ime, ljudi iz sela Pivske planine, koji su silaskom na nekadašnju bisernicu rijeku Pivu, prelazili preko žičanog mosta, a često i pregazili ovu sad samo u uspomenama živu rijeku. Nju sada krije umjetno ali ipak lijepo i prirodno Pivsko jezero. Prirodno, jer je na ovim prostorima, priroda uspjela “pobijediti” suvremenog čovjeka i zadržati svu svoju ljepotu.” kažu vlasnici ovog jedinstvenog etno sela. 

etno selo izlazak 2 etno selo izlazak crna gora etno selo izlazak 10

Na prostoru ovog tradicionalnog, ali ujedno i moderno sagrađenog imanja, nalaze se skladno raspoređene i luksuzno opremljene kolibe, deluxe apartmani, kamene kućice (apartmani) i bungalovi. U sklopu etno sela posluje i restoran “Koliba Izlazak”, koji je postavljen “baš na onom mjestu gdje sunce prvo dodirne zemlju.” U sklopu restorana na čijem je menijub veliki izbor domaćih specijalite su i tri kaskadno raspoređene terase, s kojih vam pogled “puca” na modro-plavu, mirnu vodu Pivskog jezera. 

etno selo izlazak 9

No ako ne želite samo jesti, odmarati i gledati u jedan od naljepših pogleda, te najljepših izlazaka i zalazaka sunca, ovaj dio vam pruža mnoge prilike za aktivan odmor: biciklizam, planinarenje, jeep safari, zip line, kajakarenje, jahanje, slobodno penjanje i naravno, rafting. Iako je već godina Piva bila turistički najprepoznatljivija po rafting na rijeci Tari, već se duže vrijeme ovdje gradi iznimno atraktivan seoski turizram, među kojima etno selo Izlazak svakako prednjači. 

etno selo izlazak 6

Ako smo vas zaintrigirali i vidite ispred jednih od ovim koliba kako uživate u spektakularnom pogledu, posjetite njihovu web-stranicu, Instagram ili Facebook profil te se uvjerite na Bookingu kroz njihove recenzije u kvalitetu i čaroliju koja vas tamo čeka. 

etno selo izlazak 3