Sofar Sounds, globalna glazbena zajednica koja povezuje umjetnike i publiku kroz živu glazbu, konačno dolazi u Zagreb. Ova inovativna glazbena platforma, koja je započela u Londonu 2009. godine, sada će omogućiti Zagrepčanima da dožive glazbena iskustva na posve novi način.

Osnovna ideja iza Sofar Soundsa jest stvaranje intimnih prostora za uživanje u glazbi, daleko od uobičajenih koncertnih dvorana i bučnih prostora. Ovaj koncept brzo se proširio na više od 400 gradova diljem svijeta, a sada je stigao i u Zagreb, privlačeći kako izvođače tako i publiku željnu autentičnih glazbenih doživljaja.

Ključni elementi Sofar Sounds događaja jesu tajnovitost lokacije, nepoznavanje izvođača do samog početka događaja te apel na publiku da iskaže puno poštovanje prema izvođačima, uključujući i nekorištenje mobitela kako bi se stvorilo jedinstveno iskustvo za sve prisutne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sofar Sounds Zagreb (@sofarzagreb)

Krešimir, jedan od zagrebačkih ljubitelja glazbe, ističe kako je Sofar Sounds koncept izuzetno zanimljiv i nedostaje takvo iskustvo u Zagrebu. Ovaj događaj idealan je za ljude spremne na istraživanje novih glazbenih žanrova i izvođača, te za one koji su spremni izaći iz svoje komforne zone i doživjeti nešto novo.

“Sredinom prošle godine, kad sam prvi put čuo za Sofar Sounds koncept, odmah sam pomislio kako takvo glazbeno iskustvo nedostaje u Zagrebu. Ljudi koji su bili na Sofar događajima po svijetu imaju samo lijepe komentare i pozitivna iskustva. A Sofar je baš za ljude koji su voljni putovati, ponekad čak bez ikakve pripreme o lokaciji na koju idu, koji su voljni iskusiti nove stvari, naručiti novo jelo u restoranu i jednostavno ponekad izaći iz zone komfora. Osobno mi je Sofar zvučao itekako zanimljivo, kako s aspekta slušatelja tako i s aspekta autora.”

Ako ste glazbenik ili autor, ovo je idealna prilika da predstavite svoju glazbu novoj publici koja je došla s ciljem otkrivanja novih talenata. S druge strane, za sve one koji posjeduju zanimljiv prostor i žele udomiti glazbeni događaj, poziv je otvoren da se jave i sudjeluju u ovoj jedinstvenoj glazbenoj avanturi.

Detalji za nadolazeći događaj dana 21. 3. ostaju tajnoviti, a ako ste željni potpuno posebnoga glazbenoga iskustva, ulaznice potražite ovdje, a Sofar Sounds možete popratiti i na službenom Instagram profilu.

 

Foto: PR