Na čašicu kuhanog vina i razgovora s Rujanom Jeger stižu spisateljska obitelj Popović, Predrag Ličina, Krešimir Pintarić, Ivica Prtenjača, Zrinka Pavlić i Ivana Bodrožić

Razgovor s arhitektom i autorom knjiga Borisom Popovićem, promocija časopisa Njuškica i glazba za pse otvorili su prošloga utorka društveno-kulturni program EU Adventa Social Grilling, koji posjetiteljima nudi malo drugačiju adventsku zabavu uz razgovor, kvalitetnu glazbu te čitanje poezije i proze.  

Sve do 8. siječnja ponedjeljkom odnosno utorkom od 17 do 22 sata, zagrebačka urednica, autorica, novinarka i arheologinja Rujana Jeger razgovarat će s poznatim licima iz zagrebačkog kulturnog života pri čemu će glavno pitanje upućeno gostima biti što slušaš uz temeljit pretres njihovih glazbenih playlista.

U utorak, 10. prosinca upoznajemo spisateljsku obitelj Popović i redatelja Predraga Ličinu. Edo Popović je kultni urbani pisac quorumaške generacije koji je u srednjoj životnoj dobi počeo otkrivati prirodu, da bi nedavno preselio na selo i živio u skladu s njom, te upravo objavio knjigu koju je napisao sa suprugom Ljiljanom. Njihov sin Sven također je već objavio dva romana. Predrag Ličina redatelj je dugometražnog filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj te autor brojnih kratkih fimova i glazbenih spotova, koji s domaćicom dijeli ljubav prema glazbi i glazbeni ukus.

Krešimira Pintarića, autora brojnih kratkih priča i poezije, glavnog urednika i voditelja projekta Besplatne elektroničke knjige, te jednog od najvećih obožavatelja glazbe među piscima Rujana će ugostiti u ponedjeljak, 16. prosinca, a istoga dana svoju glazbenu škrinjicu otvorit će i višestruko nagrađivani pjesnik, prozaik, urednik i kolumnist Ivica Prtenjača.U ponedjeljak, 23. prosinca na EU Advent stižu dvije intrigantne sugovornice, a fokus razgovora bit će na glazbi koju potpisuju žene. Filmska i TV kritičarka Zrinka Pavlić puštat će glazbu iz TV serija, a upoznat ćemo se i s glazbenim ukusom hrabre spisateljice Ivane Bodrožić. „Mislim da mi žene previše rijetko pričamo o stvarima kao što je glazba. Sklonije smo derati po naizgled daleko intimnijim stvarima, iako je za mene glazba intimna stvar i ne bih mogla podnijeti da mi uzurpira intimni prostor glazba koju smatram lošom“, otkriva Rujana Jeger.

Uz Rujanu Jeger, Europski trg će svaki dan od 17 sati biti okupan dobrim vibracijama drugih gradskih faca iz kulturnog i zabavnog života, kao što su Nik Oroši, Davor Frajman, Marin Stiv Viduka, Alen Kosanović, Marijan Felver i njihovi gosti. 

Također, u sklopu Social Grillinga petkom od 23 sata ne propustite Silent Disco, a nedjeljom od 17 sati Kontrapunkt & Imogen u sklopu kojeg se za DJ pultom izmijenjuju Dus, Ilija Rudman, Eddy Ramich, Alen S, Antonio Zuza i Zak. Ako pak volite zanimljiva pitanja i dobre nagrade, srijedom od 19 sati možete uključiti moždane vijuge u adventskom Kviznom režimu pod palicom Silvija Pleštine i njegove desne ruke, DJ-a i glazbenog urednika Davora Frajmana. Također, Yammat FM svoj adventski studio ima upravo na Europskom trgu od kuda ujedno i emitira program u udarnim dnevnim terminima. Tu je i već tradicionalni doček Božića i Nove godine uz elektroničke glazbene poslastice.