Legendarni glazbenik Prince i njegov bend The Revolution obilježili su godinu 1985. svojom povijesnom glazbenom turnejom “Purple Rain”. Ovog vikenda snimku legendarnog koncerta moći ćete pratiti online putem YouTube kanala.

Pravi fanovi nikad prežaljenog Princea koji je preminuo prije četiri godine, znat će cijeniti ovu vijest. Naime, nasljednici glazbenikove ostavštine iz arhive su izvukli snimku koncerta koji se održao 30. ožujka 1985. u dvorani Carrier Dome u gradu Syracuse, u državi New York. Otada se koncert pamti kao jedan od najlegendarnijih u povijesti glazbe, a prilika da ga publika ponovno pogleda online, potpuno besplatno, podsjetnik je na velebnu ostavštinu Princea.

Ovog puta show uživo pod imenom “Purple Rain” ima drugačije mjesto i vrijeme. Obožavatelji se mogu uputiti na Princeov YouTube kanal od četvrtka, 14. svibnja do nedjelje, 17. svibnja kako bi ponovo uživali u njegovoj glazbi. Također, svaki pogled na koncert će vrijediti i dolar koji će ići u fond za pomoć COVID-19 krizi koji organizira Svjetska zdravstvena organizacija.

Foto: Getty Images