I dok su još dojmovi javnosti o odbjeglom kraljevskom paru Meghan i Harry relativno svježi, teško da ćete izbjeći usporedbu s još jednom slavnom ljubavnom pričom prošlog stoljeća.

Radi se o britanskom kralju Edwardu VIII. koji je odbacio krunu kako bi se oženio elegantnom Amerikankom Wallis Simpson. Tako su Meghan, vojvotkinja od Sussexa te Wallis, vojvotkinja od Windsora postale djelićem kontroverzne povijesti s britanskih kraljevskih dvora. Producenti filma se slažu kako je ovo prikladno vrijeme da se priča vojvotkinje od Windsora prenese na veliko filmsko platno. Temeljen na biografiji Anne Pasternak, “The American Duchess: The Real Wallis Simpson”, film će prikazati početke Wallis Simpson u Americi te kasnije život i odnose s kraljem Edwardom VIII. Naime, slavni je par 1937. godine promijenio tijek povijesti kada je Edward abdicirao kako bi oženio, tada već dvaput rastavljenu Wallis. Naravno kraljevski ih je dvor odbacio, ali oni su ustrajali u svojoj priči te su ostali zajedno do kraja. Štoviše, šarmantna i iznimno elegantna Wallis postala je modnom i društvenom ikonom, a par je uživao popularnost među tadašnjim velikim zvijezdama kao što su Marlene Dietrich, Maria Callas, Liz Taylor i Richard Burton koji su bili česti gosti u njihovom pariškom domu.

“Sada kad se naša američka vojvotkinja Meghan vratila u Hollywood, nikad nije bilo uvjerljivije razmotriti sudbinu izvorne američke vojvotkinje Wallis Simpson”, rekla je Pasternak za časopis Deadline te dodala “Kao što njih obje mogu potvrditi, život je uvijek bio težak ženama koje se udaju u britanskoj kraljevskoj obitelji.”

Iako se daljnji detalji tek trebaju potvrditi, šuška se da bi Cate Blanchett mogla biti odabir za glavnu ulogu. Ako Blanchett prihvati ulogu, naslijedit će Andreu Riseborough koja je glumila vojvotkinju u Madonninu redateljskom debiju, “W.E.”, kao i Lia Williams koja se pojavila u seriji “The Crown”.

Foto: Getty Images, madonnarama.com