Boja koja pristaje gotovo svima, dobro se ponaša i na plavušama i brinetama, a posebno dobro stoji crvenokosim i crnim ženama. Smaragd je uvijek bio izuzetno rijedak i vrijedan kamen, a legenda kaže da ni slavna Kleopatra nije mogla odoljeti njegovoj boji.

(Naim Josefi,  Stockholm Runway S/S  2019/Getty Images)

Često je smaragdnu boju nosila uz zlatnu te je ta kombinacija i dalje ostala sinonim za eleganciju. Ta nijansa zelena, osim zlatne izvrsno ide i uz bijelu jer naglašava njezinu jednostavnost i profinjenost.
Smaragdno zelena simbolički predstavlja novi život i ponovo buđenje prirode. Postoji priča da je Napoleon Bonaparte preminuo jer je u kući u kojoj je proveo zadnje godine života imao tapete u smaragdno zelenoj boji. U to vrijeme je smaragdna boja u svojem kemijskom sastavu sadržavala arsen koji je otrovan. Iako je ova predivna boja u startu možda bila otrovna zbog svoje sofisticirane nijanse, mi smo spremni i na rizik kako bi zabljesnuli ovoj boji dostojnoj kraljeva. U našoj galeriji pronađite elegantne odjevne komade, u ovoj predivnoj zelenoj boji.

(Marc Cain, Fashion Show Berlin A/W 2019 /Getty Images)