Lana Wachowski službeno je potvrdila da će napisati i režisirati četvrti nastavak kultnog filma Matrix, a repriziranje svojih likova potvrdili su Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, to jest Neo i Trinity

Iz vrha Warner Brossa stigao je službeni dopis u u kojem su izjavili da ne mogu biti sretniji što je Lana pristala napraviti novi Matrix jer se radi o “pravoj vizionarki – jedinstvenoj, originalnoj i kreativnoj filmašici”. Kako i ne bi bili sretni kada je ovo rezultat dugogodišnjeg truda vraćanja Matrix svemira na velike ekrane,  jednog od najuspješnijih serijala svih vremena: “The Matrix,” “The Matrix Reloaded” i “The Matrix Revolutions” zajedno su zaradili više od 1.6 milijardi dolara na svjetskim kino-blagajnama te su instantno postali planetarno kultni film!

Scenarij još nije poznat, ali sama tematika Matrixa definitivno je mnogima bliža danas, nego li što je bila prije gotovo 20 godina. “Mnogo ideja koje smo Liliy i ja proučavali i istraživali prije 20 godina o našoj stvarnosti danas je još relevenatnija. Veoma sam sretna što su mi se ti svi likovi vratili u život, i što ću dobiti još jednu šansu raditi s mojim bliskim prijateljima i fantastičnim kreativcima.” rekla je Lana. 

Planirani početak snimanja je krajem sljedeće godine.